DVA DANA PLUTA U OTRANTU! Kineski brod s posljednjim dijelovima za Pelješki most u kvaru?

Foto: Shipspotting / Vesselfinder / Screenshot

PLOČE – Već dva dana kineski teretni brod “Development Way” koji plovi pod panamskom zastavom pluta u Otrantskim vratima, dakle na ulazu u Jadransko more. 

Njegovu poziciju moguće je vidjeti na stranici vesselfinder.com, a kao razlozi njegova dvodnevnog plutanja nasred pučine, navodi se ograničena upravljivost brodom, što znači da je u kvaru.

Development Way izgrađen je 1983. godine i namijenjen prijevozu teških tereta. Odredište mu je luka Ploče, a prema podacima Hrvatskih cesta, prevozi posljednja  24 segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješkog mosta

Podsjetimo, “Development Way” je krajem travnja krenuo iz Kine prema Hrvatskoj, što znači da je proizvodnja dijelova za Pelješki most u kineskim pogonima završena i da je u biti taj most koji će povezati dva dijela Hrvatske gotov te da još samo treba spojiti svih 165 segmenata od jedne do druge obale, ukupne dužine 2440 metara.

Prema posljednjim informacijama koje imamo, uplovljavanje broda u luku Ploče umjesto u ponedjeljak, potvrđeno je za utorak, 8. lipnja.