JUTRO POSLIJE POŽARA Izabrali smo nadu koja se isplatila

Foto: Facebook

ŠIBENIK – Tri ribara koji su skokom u more jučer jedva izvukli živu glavu s goruće kočarice Lokarde, jutro poslije skupili su dojmove i zahvalili svima koji su im priskočili u pomoć.

– Branili smo se koliko smo mogli. Gajili smo nadu, a kad je ostala samo nada za goli život, za njega smo se odlučili. Izabrali smo zadnju nadu, nadu koja se isplatila – poručila je tročlana posada dan poslije na društvenoj mreži.

Foto: Morski hr.

 

Iako su ribari pokušali ugasiti požar koji je buknuo na 100 godina staroj koči, nisu uspjeli te su bili primorani skočiti u more, ne znajući što ih čeka.

– Hvala onima koji nam vjeruju i onima koji nam ne vjeruju. Znajte, nije bilo lako skočiti u more samo s kolutom za spašavanje, ne znajući hoće li te itko spasiti, i plutati u moru 45 minuta. Duboko se zahvaljujem posadi Strelice na nesebičnoj pomoći, SARU, kao i policiji te hitnoj pomoći u Trogiru. Lokarda je plovila našim Jadranskim morem i lovila ribu skoro 100 godina, a sad nek’ joj more bude dobar u ugodan dom – stoji u dirljivoj poruci zahvale posade MB “Lokarda”.

Ribari su jučer nakon izbijanja požara pokušali ugasiti vatru, no nakon što su potrošili protupožarne aparate, skočili su u more. U pomoć im je priskočio drugi ribarski brod, zbog čega je ribarski trojac na svu sreću iz cijele drame prošao neozlijeđen.