2 min. čitanja

Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija u četvrtak otvaraju svoja vrata svim posjetiteljima

Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija u četvrtak otvaraju svoja vrata svim posjetiteljima
Foto: HDMB i STA

KAŠTELA – Početak manifestacije Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija je u četvrtak, 10.6. od 13 sati i ona traje do nedjelje 13.6. do 17 sati, a ulaz je kao i uvijek do sada besplatan.

Na ovoj manifestaciji naglasak u moru je u potpunosti stavljen na plovila domaćih proizvođača među kojima su premijere već najavili „Bura“ i „Colnago“  a organizatori vjeruju kako će ih biti i još.

Ponuda izlagača iz segmenta nautike i turizma bit će čak i bogatija nego prošle, COVID godine održavanja, a osnažit će se ponuda ribolovne opreme uz uvijek izraženu ponudu nautičke opreme koju će na dvostruko većoj površini nego inače predvoditi Lalizas Marina Stores.  Plažna, ronilačka i komunalna oprema, električna vozila i vozila renomiranih svjetskih proizvođača te drugi atraktivni proizvodi dio su i ovogodišnje manifestacije.

Naravno, ni ove godine neće nedostajati zabavnih i animacijskih programa koji zbog epidemioloških razloga s kopna sele u more. NATJECANJE Kajak kontra SUP-a,  s nagradnim fondom od 4000 kn, posebno je zanimljivo.

Foto: HDMB i STA

Prijave će biti moguće na izložbenom prostoru SURFMANIE od četvrtka od 13 sati, nakon otvorenja  manifestacije Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija. Početak natjecanja je u subotu u 11:30 sati. Tako će po prvi put na Jadranskoj obali, a možda i prvi put na zemljinoj kugli od kada je izumljeno veslo, kajakaši i SUP veslači odmjeriti snage u direktnoj utrci. Ukoliko bude interesa SURFAMIA se sprema organizirati i  „Utrku u kotaču na vodi“.

Što se predstavljanja drugih projekata tiče , ističemo JEDRILIČARSKI KLUB MARINA KAŠTELA i njihovu prezentaciju organizacije Europskog prvenstva u jedrenju u klasi Radial Ilca-6 juniori, već tradicionalni HAPPY HOUR Turističke zajednice Kaštela i predstavljanje turističke ponude Kaštela te kao novost, predstavljanje Interreg projekta SASPAS „Safe Anchoring and Seagrass Protection in the Adriatic Sea“ čiji je cilj očuvanje i obnova morskih cvjetnica kroz postavljanje sigurnih sidrišta.

Naravno, ovo nije sve, al’ svakako već i prije spomenuto, dovoljan je razlog da posjetite marinu Kaštela od četvrtka do nedjelje.

Manifestaciju Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija medijski pokriva Morski HR.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.