EASYJET OD LIPNJA POVEĆAVA BROJ LINIJA PREMA HRVATSKOJ: Leti za Split, Zadar, Dubrovnik i Pulu

Foto: Pixabay

Britanski niskotarifni avioprijevoznik EasyJet od kraja lipnja će značajno povećati broj letova prema četiri jadranske zračne luke s kojima već otprije surađuje: Splitu, Dubrovniku, Zadru i Puli.

Kako navodi stranica Croatianaviation.com, zrakoplovi EasyJeta u ovom trenutku imaju svega četiri linije prema Splitu, i to iz Basela, Londona, Berlina i Geneve, te će na njima nastaviti prometovati i u sljedećim tjednima.

No od kraja lipnja uvodi se i svakodnevna linija prema Amsterdamu, linija dva puta tjedno prema Bristolu, prema Lyonu četiri puta tjedno, te svakodnevni letovi prema Parizu i prema Orlyju četiri puta tjedno.
Do kraja ovog mjeseca EasyJet će, prema trenutnim planovima, obnoviti i promet i prema ostale tri hrvatske zračne luke, pa će tako iz Amsterdama prema Dubrovniku letjeti pet puta tjedno, iz Berlina tri puta, a iz Orlyja pet puta tjedno.

Ista će kompanija iz Amsterdama i Berlina letjeti prema Zadru dva puta tjedno, a prema Puli iz Basela i Berlina dva puta tjedno te iz Pariza prema Puli tri puta tjedno.

No obzirom na to da je na većini najavljenih linija prvi let zakazan za više od dva tjedna od danas, iz Croatianaviationa upozoravaju kako, obzirom da je EasyJet niskotarifni prijevoznik,  valja računati i na mogućnost da poneki od polazaka naknadno otkažu.

Značajno povećanje prometa prema Hrvatskoj očekuje se u srpnju, dok je nekoliko linija u potpunosti otkazano za ovu godinu.

M.B.