Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija svečano uplovili u svoje 13. izdanje

Foto: HDMB

KAŠTELA – U marini Kaštela, danas su svečano uz defile Kaštelanskih mažoretkinja otvoreni 13. Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija.

Na samom početku prisutnima se se obratio Predsjednik organizacijskog odbora HDMB Branimir Matijaca  koji je prisutnima zahvalio na višegodišnjoj podršci u organizaciji ove manifestacije, te istakao:

– Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija uspješno odolijevaju svim izazovima i ni Covid pandemija nije uspjela prekinuti 13 godina uzastopnih druženja s izlagačima koji su također ovu manifestaciju prepoznali kao centar druženja hrvatskih brodograditelja te svih onih koji od turizma i za turizam žive te naglasio kako je vrijeme u kojem živimo samo potvrdilo važnost misije, koja je punih 13 godina naglašavala domaću nautičku proizvodnju i turističku ponudu kao važne grane hrvatskog gospodarstva! Prostrani morski ambijent marine Kaštela, mjesto je koje nudi nautičke i turističke proizvoda  Po mjeri čovika, dobro nam došli!

Naposljetku je dožupan Splitsko-dalmatinske županije, Stipe Čogelja,  uz prigodno obraćanje i službeno otvorio 13. Hrvatske dane male brodogradnje i turističkih atrakcija nakon čega su svi nazočni krenuli u razgledavanje izloženih plovila i segmenata iz turističkih atrakcija.

Foto: HDMB

Za posjetitelje, manifestacija je uz BESPLATAN ULAZ, otvorena već dan prije, u četvrtak u 13 sati i bit će otvorena do nedjelje 13.6. u 17 sati ( PETAK I SUBOTA OTVORENO ZA POSJETITELJE od 10 do 19 sati, u NEDJELJU od 10 do17 sati ).

Na ovoj manifestaciji, tradicionalno je što se tiče izlaganja u moru, naglasak stavljen na plovila domaćih proizvođača. Uz bogatu ponudu ribolovne opreme i uvijek izraženu ponudu nautičke opreme, posjetitelji će moći upoznati ponudu plažne i komunalne opreme, atraktivnih vodenih proizvoda za zabavu i ugodan provod na moru, električnih vozila i klasičnih vozila renomiranih svjetskih proizvođača te drugih atraktivnih proizvoda iz segmenta nautike i turizma.

Foto: HDMB

Neće nedostajati ni zabavno animacijskih programa, među kojima se ističe natjecanje KAJAK KONTRA SUPa s nagradnim fondom od 4000 kn, koje kreće u subotu s početkom u 11:30 sati, na kojem će po prvi put na Jadranskoj obali, a možda i prvi put na zemljinoj kugli od kada je izumljeno veslo, kajakaši i SUP veslači odmjeriti snage u direktnoj utrci.

Prijave su i nadalje moguće na štandu SURFMANIE!  Zainteresirani će se moći upoznati i s JEDRILIČARSKIM KLUBOM MARINA KAŠTELA, koji će prezentirati organizaciju Europskog prvenstva u jedrenju u klasi Radial Ilca-6 juniori.

D.G.