1 min. čitanja

PRVI KRUZER U SEZONI: U dubrovačku luku Gruž uplovila MSC Orchestra

PRVI KRUZER U SEZONI: U dubrovačku luku Gruž uplovila MSC Orchestra
Foto: Youtube / DDTV / Screenshot

DUBROVNIK – Iz kompanije MSC su se oglasili o prvom uplovljavanju kruzera ove godine u grušku luku. Pod zapovjedništvom kapetana Cira Pinte u dubrovačku luku Gruž jutros je uplovio prvi ovogodišnji MSC-ov brod na kružnim putovanjima – MSC Orchestra.

Ovaj brod klase Musica će nastaviti s uplovljavanjima svakog petka do kraja sezone predviđenog za 22.10. i tako ostvariti ukupno 20 ticanja luke Dubrovnik. Već će joj se u ponedjeljak pridružiti MSC Splendida, brod klase Fantasia kojemu će ovo biti prvi posjet Dubrovniku, a u petak će uploviti i u Split. MSC Splendida će u Dubrovniku ostvariti ukupno 16 ticanja, sa zadnjim dolaskom planiranim za 27.09.2021. godine.

Do kraja godine brodovi MSC Cruisesa će ostvariti 36 uplovljavanja u Dubrovnik te 24 u Split kojeg će redovno, svake subote, posjećivati MSC Magnifica počevši od kraja 6. mjeseca.

Gosti će na brodovima moći uživati u sigurnom i opuštajućem odmoru pod zaštitom vodećeg zdravstveno-sigurnosnog protokola koji je osmišljen prošle godine u partnerstvu s međunarodnim zdravstvenim stručnjacima uključujući „COVID-19 Blue-Ribbon Expert Group“ MSC Cruisesa te blisko surađujući s relevantnim nacionalnim i regionalnim tijelima s područja zdravstva, prijevoza i sigurnosti diljem Europe.

MSC Cruises je prva veća kompanija u industriji kružnih putovanja koja je nastavila s međunarodnom plovidbom u 8. mjesecu 2020. kada je perjanica flote, MSC Grandiosa, isplovila iz Genove na 7-noćno krstarenje Mediteranom. Kompanija je otad ugostila više tisuća gostiju na sigurnom i opuštajućem odmoru na moru.

Mjere zdravstveno-sigurnosnog protokola uključuju univerzalno testiranje prije ukrcaja i sredinom krstarenja, testiranje posade jedanput tjedno, primjenu mjera socijalnog distanciranja, nošenje maski za lice u zajedničkim prostorijama i izlazak s broda samo u sklopu zaštićenih izleta kako bi se održao „sigurnosni mjehurić“ broda.

MSC Cruises je također u 5. mjesecu počeo s programom cijepljenja članova posade kako bi osigurao dodatnu razinu zaštite. Detalje zdravstveno-sigurnosnog protokola možete pronaći OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.