Nijemac betonirao mul, nikome ne da pristup, postavio 4 bove i dovodi prijatelje s jahtama!

Foto: Čitateljica

SUPETARSKA DRAGA – Nova priča bahatog svojatanja pomorskog dobra stiže nam s Raba. Tip je privatizirao pomorsko dobro, izbetonirao ga, a potom krenuo i korak dalje…

– Vi se čudite da pojedinci svojataju plaže za privatne… moj susjed Nijemac je u moru zalio betonom privatan mul na koji nikome ne da pristup. Još je stavio 4 bove na koje vežu njegovi prijatelji svoje jahte cca 20-30 m od plaže s tim da je ACY marina odatle udaljena oko 200 m… Niti je sigurno za kupanje, niti higijenski jer negdje prazne otpad iz jahti – žali se čitateljica.

– A kome se obratiti? – pita se ona – Lučka ispostava Rab da nema ovlasti u tome.. pokušavam poslati mail na Ministarstvo pomorstva.. mail ne prolazi… a jahte stoje… i nikome ništa – žali nam se.

No čini se da Nijemac nije jedini. Ovakvih mulova se nažalost može pronaći na tisuće, pa čak i u Supetarskoj Dragi ima mnoštvo mulova i rivi koji su na divlje sagrađeni, na identičan način. No bahatluk zabrane korištenja drugima, postavljanje bovi i vezivanje jahti – to se zasigurno neće svidjeti nadležnima.

Odgovornima smo se upitom obratili i mi.

“Sukladno čl. 75. St. 3. Zakona o općem upravnom postupku (NN RH br.: 47/09), potvrđuje se primitak podneska”, dobili smo odgovor iz Lučke kapetanije Rijeka, ispostave u Rabu.

A ako se netko danas na Rabu želi okupati i zanima ga gdje je ova prekrasna riva s nešto hlada na koju zasigurno stane 40-50 ručnika, a možda i 10-ak ležaljki, evo i lokacije:

Foto: Google Earth / Screenshot

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Lučka ispostava Rab o spornom mulu: “Nije sagrađen u novije vrijeme, već prije 30 godina, ali idemo sad u inspekciju”