BIT ĆE GOTOV PRIJE ROKA Spajanjem dijelova Pelješkog mosta Kinezi proslavili 100. obljetnicu Komunističke partije

Foto: Martin Burić

KOMARNA – Na Pelješkom mostu radnici kineskog CRBC-a rade i danju i noću na spajanju Hrvatske. Naime, radnici kineskog CRBC-a rade i danju i noću na spajanju pa će most, kako stvari stoje, dovršiti u dogovorenom roku, vjerojatno čak i prije. Stigli su usto proslaviti i 100. obljetnicu Komunističke partije Kine.

Rekli bismo, svečano i radno. Kineski radnici zidaju i vare i u podne na 35 stupnjeva Celzijevih i po noći uz reflektore, kaže se u prilogu RTL Direkta.

Nakon svake spojene konstrukcije ondje se upriliči vatromet, kao što je upriličen i u čast 100 godina kineske Komunističke partije.

– Kineska tradicija je da se svi za blagdane okupimo na velikoj večeri. Ali sada, otkako je virusa, od toga nema ništa. Nije nam dopušteno okupljanje toliko ljudi. Ništa slično nismo imali već godinu dana – kazala je za RTL Chen Yang, administratorica u CRBC-u.

Radovi na spajanju dijelova rasponske konstrukcije Pelješkog mosta bliže se tako svom kraju. Od 2404 metra, koliki je raspon mosta, postavljeno je 2229 metara.

Do “jučer” prazna rupa između stupova, a sada Pelješki most sve više poprima konačni izgled.