2 min. čitanja

SPLIT Iznenadni obrat priče o razbijenom staklu ZG tablica: “Mi smo krivi i tražimo vlasnika da mu nadoknadimo štetu!”

SPLIT Iznenadni obrat priče o razbijenom staklu ZG tablica: “Mi smo krivi i tražimo vlasnika da mu nadoknadimo štetu!”
Foto: Facebook

SPLIT – Sjećate se priče i razbijenom staklu na automobilu zagrebačkih tablica? E, pa ona je upravo dobila novi nastavak, sa sretnim završetkom. Naime, našoj redakciji javili su se iz Baseball kluba Nada SM iz Splita koji su posljednjih dana tražili vlasnika oštećenog vozila, kako bi mu nadoknadili štetu. Momci su imali trening, a upravo je njihova loptica završila u stražnoj šajbi oštećenog vozila, koje je, eto ti slučajnosti, imalo i zagrebačke tablice.

Priča je najprije kod svih sudionika događaja, pa onda i medija, imala smjer vjerojatnosti da je staklo razbijeno zbog „krivih“ tablica, jer iz automobila ništa nije nedostajalo, pa je pretpostavljeno da se ne radi o provali, već obijesti. No, srećom, nije tako!

Nazvao nas je tajnik baseball kluba Nada SM iz Splita  koji je posljednjih dana tražio vlasnika vozila, a sve kako bi mu nadoknadili štetu.

– Prvo smo otišli u policiju i pitali je li se to dogodilo za vrijeme našeg treninga. Staklo na autu je razbijeno između 11 i 13 sati i pitao sam svoje momke na treningu jesu li što čuli. Rekli su da je nešto bubnilo, ali nisu ništa vidjeli. Čovjek u kućici na parkingu je navodno već rekao oštećenom da je vjerojatno bila bejzbol loptica, no problem je bilo što nije nađena jer je možda ispala pored auta i netko je uzeo. Tako da vjerojatno nije bilo dokaza – priča nam Vujnović.

I kako policija nije došla do splitskih bejzbolaša, a ni vlasnik im se nije obratio, oni su krenuli tražiti njega…

– Ključno je ovdje kazati da smo mi krivi, čovjeku je razbijeno auto, mi imamo osiguranje i zvali smo ga da mu nadoknadimo štetu. Našli smo dečka iz Velike Gorice, javili mu se i rekli da će mu sve biti nadoknađeno – priča Vujnović i dodaje da je vlasnik oduševljen i zahvalan na ovoj gesti splitskih sportaša.

Razbili auto i Rimcu, pa ih oduševila njegova reakcija

– Ma pazite, meni je žao uopće što je došlo do toga. Bit će šteta oko 2-3 tisuće kuna jer stražnje staklo ima grijače – kaže Vujnović i kroz razgovor nam otkriva još jednu anegdotu u koju je slučajno bio uključen i trenutno u svijetu najpoznatiji Hrvat.

– Prije 2-3 godine u sličnoj situaciji našao se Rimac s prijateljem koji je imao Audi. Isto je bilo razbijeno staklo. Mi smo baš igrali službenu utakmicu, ali stvar je bila u tome da tada nismo ni imali osiguranje. Auto skupo, a mi siromašan klub. I kako ćemo nadoknadit štetu, pa smo predložili kasko osiguranje i onda se on nasmijao i kroz smijeh reče „ma ajde biži, šta ćemo se natezat, još će me molit da im budem sponzor“. Ali evo, Rimac je barem u tome bio sponzor bejzbol kluba Nada, jer nije tražio da mu platimo staklo, pa  mu ovim putem zahvaljujemo – kaže nam Sergije koji se našem portalu isprva nije obratio da objavimo ovu priču, već samo da pronađemo čovjeka čiji je automobil oštećen.

Ali, priznat ćete, priča koja vraća vjeru u ljude, ne smije ostati anonimna.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

NEKOME SU ZASMETALE ZG TABLICE? Zagrepčaninu u Splitu oštećen automobil
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.