1 min. čitanja

Rovinj kao primjer drugima: 80 posto građana cijepljeno i uvjerljivo imaju najviše dolazaka i noćenja!

Rovinj kao primjer drugima: 80 posto građana cijepljeno i uvjerljivo imaju najviše dolazaka i noćenja!
Foto: Dalibor Talajić

ROVINJ – Mali istarski gradić prepoznatljive vizure godinama je među najposjećenijim destinacijama u Hrvatskoj. Ove godine zasjeo je na tron rijetkih gradova gdje gotovo cjelokupno stanovništvo cijepljeno.

Čak 80 posto stanovnika Rovinja cijepljeno je protiv Covida-19, dok je u cijeloj Istri procijepljeno 50 posto punoljetnog stanovništva koje je primilo barem jednu dozu cjepiva, a 37 posto ih je primilo obje doze.

Stanovnici Rovinja shvatili su, čini se, da ako žele sigurnu turističku sezonu bez cijepljena to će teško postići. A budući da grad isključvio živi od turizma, drugog rješenja osim cijepljena nije bilo. S ovolikim postotkom procijepljenosti mogu se “mirne duše” proglasiti covid free zonom. To im je, prema izjavama gradskih vlasti, u konačnici i cilj –  procijepiti sve stanovnike Rovinja. Čini se da je to još jedan mamac za sve brojnije turiste u ovom slikovitom gradiću, koji iz mjeseca u mjesec “šiša” sve druge hrvatske turističke meke po broju dolazaka i noćenja. Samo u svibnju ostvarili su više od 130 tisuća noćenja.

Istra je desetljećima hrvatski turistički šampion, s odgovornim i održivim poslovanjem. Rovinjska procijepljenost titulu šampiona svakako će podići na viši nivo, a osim kristalno čistim morem i tipičnom mediteranskom arhitekturom, Rovinj će strane turiste dodatno privući i podatkom da im je gotovo cjelokupno stanovništvo cijepljeno. Ako to može Rovinj, pitamo se što čekaju južnije destinacije na Jadranu?!

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.