1 min. čitanja

TRAGIKOMIČNO Organizirali cijepljene pa im nakon 10 minuta ponestalo cjepiva

TRAGIKOMIČNO Organizirali cijepljene pa im nakon 10 minuta ponestalo cjepiva
Foto: Gustavo Fring / Pexels

POREČ – Neobična situacija dogodila se jučer u Poreču, gdje je organizirano besplatno cijepljenje građana Pfizerom. Mnogi cjepivo nisu niti dočekali.

Sve intenzivnija promidžba cijepljenja od strane državnih i lokalnih vlasti u nekim je mjestima, čini se, urodila plodom. U Poreču je jučer od 10 ujutro bilo organizirano cijepljenje bez najave, no nakon svega 10 minuta liječnici su izašli van i okupljenim građanima rekli da cjepiva više nema, piše Dnevnik.hr.

Izgleda da lokalne institucije nisu dobro iskomunicirale cijelu priču jer su se na ovaj javni poziv odazvali i građani koji su došli po drugu dozu cjepiva. Naime, cijepljenje bez najave namijenjeno je onima koji se dolaze cijepiti prvi put.

Iz istarskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo tvrde kako je na cjepni punkt došlo 200-injak osoba iz drugih županija koje su trebale drugu dozu, i to bez najave. Pa su im, kažu iz Zavoda, izašli ususret i cijepili ih drugom dozom iz planiranih zaliha za građane koji se još nisu cijepili.

Iz istarskog NZJZ-a apeliraju na građane iz drugih županija da po druge doze ne dolaze bez najave kako se ne bi nepotrebno stvarale gužve.

Puno je još, čini se, rupa u komunikacijskom kanalu između institucija i građana, kada je u pitanju cijepljenje.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.