Foto: Screenshot

Nakon što smo prenijeli uputu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koja regulira rad ugostiteljskih objekata, prema kojoj se zabranjuju nastupi glazbenika i DJ-a na otvorenom i u zatvorenom prostoru, a izvor buke (iz zvučnika) može biti do 50 dBa, javili su se brojni ugostitelji koji su zbunjeni, jer nakon verzije 6, HZJZ je objavio i verziju 7 Odluke, u kojoj nema ovakvih zabrana.

Da bi razriješili misterij, nazvali smo ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslava Capaka:

– Dogodila se greška – kaže Capak i pojašnjava.

“Praktički smo prepisali odluke”

– Postoji Odluka stožera po kojoj su profesionalne umjetničke izvedbe izuzete od bilo kakvih obaveza. Mi smo ove odluke praktički prepisali iz trećeg mjeseca kad su bile zatvorene terase, samo smo smanjili razmak s tri na dva metra. Kad smo dobili pritužbe na odluku, onda smo jučer popodne to maknuli.

Dakle, ipak nema nikakvih zabrana, moguće je sve samo pod uvjetima koji su određeni našim odlukama. To je gore bila odluka iz trećeg mjeseca i kad smo donosili novu odluku, ovo dolje nismo dirali, ali sad je to ispravljeno i posljednje dvije točke nema – pojasnio nam je Capak.

Novu verziju upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koja regulira rad ugostiteljskih objekata, pročitajte u nastavku: