Foto: Pixabay

Na snagu je stupila nova uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koja regulira rad ugostiteljskih objekata, prema kojoj se zabranjuju nastupi glazbenika i DJ-a na otvorenom i u zatvorenom prostoru, a izvor buke (iz zvučnika) može biti do 50 dBa.

Nadalje, noćni klubovi koji temeljem ranije odluke mogu raditi i nakon ponoći, to mogu samo na otvorenom prostoru pod uvjetom da posjeduju dozvolu Jedinica lokalne samouprave.

Ovisno o veličini zatvorenog prostora, izračunava se najveći broj korisnika koje mogu istovremeno biti u objektu. Vlasnici objekata su odgovorni za kontrolirano punjenje objekta.

Na objekte se moraju staviti obavijesti o najvećem dopuštenom broju posjetitelja, obvezi držanja razmaka i korištenju maski. Nužno je osigurati da se ne stvaraju gužve, te da se jasne upute o tome stave na sve ulaze i vidljiva mjesta.

Cjelokupni dokument možete pogledati u nastavku:

Važna nadopuna: Nakon reakcije brojnih ugostitelja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, ovu je odluku povukao i donio novu. Kako je za Morski HR rekao ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, radi se o grešci:

Capak za Morski HR: „Nastupi glazbenika i DJ-a su dozvoljeni, dogodila se greška!“

D.G.