Policija pronašla divljaka koji je ravnao stijene ljepilom za keramiku

Foto: Morski HR/Žućo glas savjesnih građana

PULA – Samo dva dana nakon što smo objavili članak o dvojcu koji su betonirali škrape, pa nasrnuli na aktivista sjekirom na plaži Soline u uvali Vinkuranskog zaljeva u okolici Pule, policija je identificirala jednog počinitelja.

– Nastavno na Vaš upit o devastaciji obale, obavještavamo Vas kako su policijski službenici utvrdili identitet muškarca koji je 3. srpnja u poslijepodnevnim satima uz pomoć ljepila za keramiku ”ravnao” stijene u uvali Soline.

Policija će o svemu utvrđenom izvijestiti Općinskom državno odvjetništvo u Puli-Pola, Državni inspektorat, Lučku kapetaniju, Općinu Medulin i JU Kamenjak.

Također ponovno pozivamo osobu koja je prijavila događaj da se, ukoliko smatra da je oštećena kaznenim djelo prijetnja, javi u Policijsku postaju Pula-Pola radi podnošenja prijedloga za kazneni progon – odgovorili su nam iz Policijske uprave Istarske.

Podsjetimo, na mjestu događaja zatekao se jedan od aktivista poznate ekološke građanske incijative Žućo, koji je upozorio počinitelje da krše više zakona. U tom trenutku počinitelji su nasrnuli sjekirom na aktivista koji je jedva izvukao živu glavu. Fizički nasrtaji i prijetnje smrću nisu ga obeshrabrile pa se aktivist vratio na “mjesto zločina” i fotografirao devastaciju pomorskog dobra.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Betonirali škrape, da im bude “ravnije”, pa nasrnuli na aktivista sjekirom