2 min. čitanja

Besplatna probna ronjenja na staroj rivi u Pagu

PAG – Poznati hrvatski ronilačko edukativan projekt Pogled u plavo koji spaja sigurnost u ronjenju, edukaciju, promociju i ekologiju ovog vikenda, 7. i 8. kolovoza  dolazi u Grad Pag.

U organizaciji Grada Paga, Turističke zajednice grada Paga i Agencije Promocija ronjenja svim građanima i posjetiteljima Grada Paga bit će omogućena besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja.

Svi zainteresirani posjetitelji manifestacije imat će jedinstvenu priliku tijekom dva dana besplatno zaroniti te spoznati čari, vještine i tehnike ronjenja, 7. kolovoza 2021. god. u periodu od 10:00h do 21:00h i 8. kolovoza 2021. god. od 10:00h do 18:00h., stara riva, Grad Pag.

Montažni 10 metarski bazen projekta bit će montiran na staroj rivi u gradu Pagu gdje će svi posjetitelji i ljubitelji podmorja imati priliku nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi zaroniti u bazen Pogleda u plavo i razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, a koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Za sigurnost ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama i Dive in Rijeka dok će na raspolaganju posjetiteljima biti i ronioci DVD-a Trnje.

Projekt se provodi u cilju promocije Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti, a podršku u provedbi projekta pružio je i najveći hrvatski  proizvođač soli, Solana Pag koji su se sa zadovoljstvom pridružili Pogledu u plavo.

Da bi podvodne ljepote sačuvali i za buduće generacije, u sklopu Pogleda u plavo održavat će se  i ekološka akcija čišćenja podmorja „Eko patrola 2021. – Pag“ te će se čistiti podmorje na rivi u cilju podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode i uključivanja što većeg broja osoba u ekološke programe i aktivnosti, a veliku podršku u provedbi akcije čišćenja podmorja pružila je Čistoća Pag i Komunalno društvo Pag.

Projekt Pogled u plavo i Eko patrola 2021. – Pag provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podlogu pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu kao i medijski pokrovitelj projekta – narodni.

Pogled u plavo i Eko patrola 2021. – Pag provodi se u poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, www.pogleduplavo.hr i Promocije ronjenja www.promocija-ronjenja.hr dok su medijski pokrovitelji projekta SCUBAlife magazin www.scubalife.hr, web portal Morski.hr http://morski.hr/ i Gorgonija www.gorgonija.com.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.