3 min. čitanja

Luksuznu viletinu s terasom na izbetoniranoj plaži iznajmljuju s “izravnim ulazom u more i vezom za dvije jahte”

Luksuznu viletinu s terasom na izbetoniranoj plaži iznajmljuju s “izravnim ulazom u more i vezom za dvije jahte”
Foto: Booking.com / Instagram

VIS – Na Jadranu malo tko danas ima srama, pogotovo ako se gazde dokopaju nekretnine uz pomorsko dobro. Ono što je nejasno – kog vraga (ne) rade institucije prilikom izgradnje takvih objekata, jer osim što se u redovnoj inspekciji mogu vidjeti promjene gabarita objekta, a posebno kad on zađe u pomorsko dobro, takve promjene su vidljive, ako ne s kopna, a ono sigurno iz mora i iz zraka. A posebno su vidljive iz oglasnika za iznajmljivanje!

Jedan od takvih objekata, na koje su nas upozorili građani je Villa Kati u Visu, koja se uredno iznajmljuje na cijelom nizu oglašivačkih platformi za najam luksuznih nekretnina. Vila se nalazi u Visu, na adresi ulica Vladimira Nazora 47, a zanimljivo je da se jedini javno dostupan broj telefona povezan s ovom adresom nalazi u Nizozemskoj.

Najam do 10.500 eura tjedno s betonskom terasom koja je ukrala plažu

Tjedni najam u špici sezone doseže 10.500 eura, što uz luksuzno uređenje i ponudu ne bi bio apsolutno nikakav problem da cijela jedna plaža nije presječena izbetoniranom terasom koja završava doslovno u moru (!) i to se sasvim otvoreno oglašava klijentima.

“Čitava vila potpuno je obnovljena u 2017. Ukupno, vila ima 9 prostranih i klimatiziranih dvokrevetnih spavaćih soba s prekrasnim pogledom na more, 7 kupaonica i može primiti do 18 gostiju. Svaka jedinica ima veliku terasu s panoramskim pogledom na more idealnu za uživanje u sunčanju i blagovanju, dok najveća terasa ima izravan ulaz u more i mogućnost veza za dvije jahte”, stoji na jednoj od stranica koja oglašava najam ove vile.

Foto: Myluxoria / Screenshot

Isti objekt, na istoj adresi, ali s dva imena

Zanimljivo je da se na bookingu isti objekt oglašava pod dva imena; Seafront Villa KATI i Villa Sunset Water. Kao domaćin istog objekta predstavio se izvjesni Damian, koji vilu opisuje kao jedinstvenu i smještenu na samoj obali, obloženu bračkim kamenom, a gostima se hvali da je istom vrstom kamena obložena fasada Bijele kuće u Washingtonu.

Foto: Screenshot / Booking

“Četiri kata Vile potpuno su obnovljena i obnovljena 2017. godine nakon izgradnje 2000. Postoje 4 izvrsna apartmana integrirana u jednu Vilu, zadržavajući privatnost svakog dijela. Svaka spavaća soba ima prekrasan pogled na more, a svaki apartman ima veliku terasu s pogledom na more za uživanje u sunčanju i objedovanju na otvorenom. Potpuno opremljeni apartmani s udobnim krevetima i klimom poslužit će vam kao privremeni dom u srcu antičkog dijela Visa. Vila Sunset Water ima 540 m² prekrasnog unutarnjeg prostora i 310 m² terasa s pogledom na more, uključujući 225 m² privatne terase / plaže koja se proteže sve do mora omogućavajući izravan ulaz u more preko stepenica za plivanje i mogućnost do vezova za dvije jahte”, opisuje Damian.

Foto: Screenshot / Booking

Kao prednost vile ističe se “privatna plaža”, iako time direktno goste dovode u zabludu, barem što se tumačenja hrvatskih zakona tiče. No ako je suditi po bukiranosti ove vile i “neometanju” gostiju od strane organa koji bi trebali prvi dovesti u pitanje zakonitost izbetonirane terase u moru, nešto na Visu debelo smrdi. Jer, kako se hvale i sami iznajmljivači – “vila je u potpunosti obnovljena 2017. godine”, a izgrađena 2000. godine.

Djelatnike inspekcija i Lučke kapetanije možemo samo podsjetiti – danas vam je 8. kolovoz 2021. godine. Upit “jesu li reagirali” smo poslali, a odgovor ćemo objaviti, čim ga dobijemo.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.