2 min. čitanja

STIGLA VELIKA PROMJENA VREMENA Nevrijeme u Dalmaciji, u Istri naglo zahladilo, snimljene i pijavice

STIGLA VELIKA PROMJENA VREMENA Nevrijeme u Dalmaciji, u Istri naglo zahladilo, snimljene i pijavice
Foto: HR Vrijeme / Screenshot

Najavljena promjena vremena danas je stigla u Hrvatsku i donijela veliki pad temperatura. Tako je danas u 14 sati u Rijeci zabilježeno 26°C, Gospiću 18°C dok je na Zavižanu samo 9°C. Toplije je, kako je i najavljivano, ostalo na središnjem i južnom Jadranu gdje su temperature i dalje veće od 30°C. IstraMet javlja kako su temperature u unutrašnjosti niže i do 20 stupnjeva. U ranim poslijepodnevnim satima u utorak, došlo je do intenzivnog razvoja konvektivne naoblake u zaleđu Trogira, nakon čega su se nestabilnosti širile i na druge predjele u unutrašnjosti Dalmacije.

U uvjetima nestabilne atmosfere, došlo je do razvoja kopnene pijavice, koja je uzrokovala i materijalnu štetu.

Facebook stranica HR Vrijeme donosi kako je u Lovreću došlo do pojave pijavice.

Prema izračunu modela, tijekom dana možemo očekivati lokalno obiliju oborinu u obliku pljuskova, uz izraženu grmljavinu, piše N1. Tea Blažević prenosi i kako je pijavica porazbijala crjepove na jednoj kući u Lovreću.

U selu Čaljkušići kod Lovreća nešto iza 12 sati razvija se pijavica iz olujnog kumulonimbusa koji se razvio na tom području. Cijev pijavice od podnice oblaka do tla bila je dugačka preko kilometar, a pijavica je u selu nanijela štetu. Oštećeno je nekoliko krovova i polomljeno nekoliko stabala.

https://twitter.com/blaTeabla/status/1427587561279664129?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1427587561279664129%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fvijesti%2Fclanak%2Fvideo-jace-nevrijeme-u-dalmaciji-snimljene-pijavice-sruseni-krovovi-i-stabla%2F2297779.aspx

Prema prognozi DHMZ-a danas će tijekom dana u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i grmljavinom sredinom dana. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano dok je uz prolazno naoblačenje i lokalnu kišu moguće i nevrijeme osobito u unutrašnjosti.

Puhat će slab i umjeren, lokalno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Puhat će slab i umjeren, lokalno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će puhati umjerena, ponegdje i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Na južnom Jadranu puhat će jugo.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NAGLA I ŽESTOKA PROMJENA VREMENA Izdano upozorenje: Grmljavina, tuča, pijavice!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.