VIDEO Skiper u zadnji čas izbjegao sudar: “Kapetan mini kruzera vidio me na milju i nije htio skrenuti!”

Foto: Čitatelj

Da danas doslovno svaka budala može ploviti Jadranom svjedoče nažalost i prekaljeni morski vuci koji se ne mogu načuditi nepoznavanju pravila plovidbe, pogotovo ako se radi o kapetanima većih brodova, poput ovog iz današnje priče.

– Tipično ponašanje ovakvih vrsta brodova. Ne j*** živu silu, nema micanja. Oni imaju svoja pravila i boli ih uho – kazuje nam skiper ove jahte (podaci poznati redakciji), inače osoba koja iza sebe ima nekoliko desetljeća plovidbe po raznim tipovima brodova.

– Vidjeli smo se s milje udaljenosti. On meni s lijeva, moja je brzina 15 čv. Idemo u sudar garant i on ništa. Na kraju ja skrećem u lijevo, kako bi izbjegao sudar. Nisam imao vremena zapisivati ime broda ni registraciju, ali mi se čini da se zove Invictus – prepričava nam skiper i pojašnjava da se događaj zbio kod rta Kabal na Hvaru.

Ova priča samo potvrđuje ispravnost nedavne odluke Uprave sigurnosti plovidbe da pojača inspekcije nad brodovima na jednodnevnim izletima, putničkim brodovima na višednevnim putovanjima i brodicama za prijevoz putnika. Podsjetimo, u sbeobuhvatnoj kontroli ovih brodova prije 5 dana, svaki treći je bio u prekršaju. Izrečeno je 5 optužnih prijedloga,4 zabrane plovidbe i naplaćeno je čak 243.700 kuna kazni! Ovoga su, čini se, mimoišli.

A kako je izgledala ova nimalo ugodna situacija, pogledajte u videu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ZABRINJAVAJUĆI REZULTATI INSPEKCIJE Svaki treći putnički brod u prekršaju, naplaćeno 243 tisuće kuna kazni!