Ministarstvo mora objavilo popis plovila koja brišu s popisa ukoliko vlasnici ne podmire naknade

Foto: Boris Kačan

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je popis brodica i jahti koje će biti brisane jer za iste nije plaćena naknada za korištenje pomorskog dobra i svjetlarine(2019. i 2020.). 

Ministarstvo će u listopadu 2021. godine, sukladno odredbama Pomorskog zakonika, donijeti rješenja o brisanju jahti i brodica iz Upisnika brodova Republike Hrvatske čiji vlasnici nisu platili naknade za sigurnost plovidbe i zaštitu mora za 2019. i 2020. godinu.

Popis brodica za koje je evidentiran nepodmireni dug nalazi se na Elektroničkoj oglasnoj ploči upisnika brodova Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a ukoliko se ova potraživanja ne podmire do trenutka izdavanja rješenja o brisanju, brisane brodice moći će se upisati isključivo u postupku prvog upisa u Upisnik brodova uz uvjet ispunjavanja svih tehničkih standarda koji se primjenjuju na nove brodice.

Na popisu se nalazi čak 10.657 plovila, pa provjerite svoje uplate, a Ministarstvo mora podsjeća da  za eventualne upite koristite njihovu mail adresu: prigovor@pomorstvo.hr.

D.G.