1 min. čitanja

Ministarstvo mora objavilo popis plovila koja brišu s popisa ukoliko vlasnici ne podmire naknade

Ministarstvo mora objavilo popis plovila koja brišu s popisa  ukoliko vlasnici ne podmire naknade
Foto: Boris Kačan

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je popis brodica i jahti koje će biti brisane jer za iste nije plaćena naknada za korištenje pomorskog dobra i svjetlarine(2019. i 2020.).

Ministarstvo će u listopadu 2021. godine, sukladno odredbama Pomorskog zakonika, donijeti rješenja o brisanju jahti i brodica iz Upisnika brodova Republike Hrvatske čiji vlasnici nisu platili naknade za sigurnost plovidbe i zaštitu mora za 2019. i 2020. godinu.

Popis brodica za koje je evidentiran nepodmireni dug nalazi se na Elektroničkoj oglasnoj ploči upisnika brodova Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a ukoliko se ova potraživanja ne podmire do trenutka izdavanja rješenja o brisanju, brisane brodice moći će se upisati isključivo u postupku prvog upisa u Upisnik brodova uz uvjet ispunjavanja svih tehničkih standarda koji se primjenjuju na nove brodice.

Na popisu se nalazi čak 10.657 plovila, pa provjerite svoje uplate, a Ministarstvo mora podsjeća da  za eventualne upite koristite njihovu mail adresu: prigovor@pomorstvo.hr.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.