1 min. čitanja

PELJEŠKI MOST NAKON SPAJANJA Vatromet završio, Kinezi ispred roka, a Grci već traže izlike

PELJEŠKI MOST NAKON SPAJANJA Vatromet završio, Kinezi ispred roka, a Grci već traže izlike
Foto: Goran Leš

Nakon što je prije manje od mjesec dana konačno spojen, radovi na dovršetku Pelješkog mosta u punom su jeku. Radnike ne ometa niti nesnosna vrućina, a trenutno se radi na betoniranju razdjelnih pojasa između dvije kolničke trake.

– Ti radovi mogli bi biti gotovi kroz tri do četiri tjedna. Zatim nastavljamo s ugradnjom unutarnje zaštitne ograde, nastavljaju se i radovi na samoj rasponskoj konstrukciji u vidu pjeskarenja i nanošenja antikorozivne zaštite – rekao je za Dnevnik Nove TV Davor Perić iz Hrvatskih cesta.

I dok Kinezi polako već pakiraju opremu za povratak u Kinu, grčka tvrtka Avax, koja radi na dijelu stonske obilaznice, zapala je u probleme. Naravno, u pitanju je novac.

– Pojavljuju se problemi u ogromnom povećanju cijena materijala i energenata, što drastično povećava troškove izgradnje na ovom projektu stonske obilaznice – priča predstavnik Avaxa Franko Mekišić, rekavši da to ipak neće utjecati na na rok dovršetka projekta, a to je kraj lipnja iduće godine.

Zbog povećanja troškova izgradnje Avax razmatra reviziju ugovora s naručiteljem, odnosno nadzornom službom na projektu, a to je IGH. No čini se da zahtjev Grka neće biti ispunjen.

– Ugovorne cijene nije moguće mijenjati, a mi takav zahtjev od grčkog izvođača nismo niti dobili. To i dalje obvezuje izvođača da radove završi u ugovorenom roku. U suprotnom su mogući penali – zaključio je Davor Perić iz Hrvatskih cesta.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.