MONTY UNDERDOG MARATHON Nesvakidašnje natjecanje vlasnika i njihovih pasa na crikveničkoj plaži

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

CRIKVENICA – Na plaži Monty’s Beach u Crikvenici, u nedjelju 29. kolovoza održava se Monty Underdog Marathon”, 5. nesvakidašnje natjecanje vlasnika i njihovih pasa.

Neuobičajena utrka u kojoj glavnu ulogu imaju četveronožni ljubimci događa se ovaj tjedan u Crikvenici. Na svjetski poznatoj plaži za pse Monty’s Beach u nedjelju 29. kolovoza održava se plivačko natjecanje pasa i vlasnika, s početkom u 18 sati. Radi se o petom po redu natjecanju takvog tipa u Hrvatskoj.

– Prijavljeni natjecatelji krenut će s početka Monty plaže odakle će psi i njihovi vlasnici trčati 200 metara do vrha rive gdje će skakati u more i otplivati 200 metara do cilja smještenog na žalu plaže – pojasnio je pravila natjecanja Igor Montanari Knez, vlasnik Monty’s Beach-a.

One najbrže, naravno, očekuju vrijedne nagrade sponzora. Tandem koji stigne prvi osvojit će brodicu na cjelodnevni najam koju osigurava Rab Rental. Nagrada za drugo mjesto je večera za dvoje s ljubimcem, koju poklanja restoran Corso u Crikvenici u iznosu od 400,00 kn, a treće mjesto osvojiti će večeru sa ljubimcem u konobi Karoca u iznosu od 300,00 kn.

No, tu natjecanju nije kraj jer su organizatori pripremili dodatne, slasne, kategorije za simpatične sudionike. Nakon glavne utrke psi će se okrijepiti tortom i sladoledom te osvježiti psećom pivom, što će im dati priliku za osvajanje posebnih nagrada. Najbržeg ispijača pive, Carlsberg nagrađuje sandukom pive. Nagradu za najbržeg jedača sladoleda , sponzorira Destilerija Aura gdje će pobjednici osvojiti bon za konzumaciju te razgledavanje Aurine destilerije u Buzetu te njihov poklon paket.

Naravno tu je i nagrada za zadnje mjesto koju nećemo otkriti da ne motiviramo previše natjecatelje da zabušavaju.

Ovo veselo događanje održava se uz vjernu podršku i potporu Grada Crikvenice i Turističke zajednice Kvarnera.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se besplatno prijaviti na broj telefona: 092 2596 088.

O zanimljivosti utrke govori i činjenica da u Crikvenicu dolazi najpoznatija svjetska novinska agencija Reuters, tako da postoji velika mogućnost da slike prijavljenih četveronožnih ljubimaca obiđu cijeli svijet. Izvrsna je to prilika za posjetiti ovaj prekrasan događaj i uživati u dobroj zabavi, kakvu se ne viđa svaki dan.

I.B.