2 min. čitanja

NOVA NADA ZA PULSKI ŠKVER U najavi gradnja novih brodova, Uljanik jutros obišao i Ćorić

NOVA NADA ZA PULSKI ŠKVER U najavi gradnja novih brodova, Uljanik jutros obišao i Ćorić
Foto: Uljanik

PULA – Nakon brojnih turbulencija, prosvjeda, stečaja i suza njegovih radnika, Uljanik brodogradnja 1856 plovi dalje. polagano, ali plovi. Pulski škver jutros je posjetio i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

Iz brodogradilišta tvrde da su nakon stvaranja nove uprave uspješno ispunili sve zacrtane planove.

– Danas smo dobili podršku za završetak brodova koji su trenutno u gradnji, stočara 526 i još jednog broda u sekcijama pod brojem 531. Ako uspijemo naći kupca i prodati te novogradnje po pozitivnoj cijeni, odnosno tržišnoj cijeni po modelu kako to radi 3. maj, država će nas i dalje pratiti jamstvom kao što to čini sa riječkim škverom – istaknuo je direktor Uljanik brodogradnje 1856 Samir Hadžić.

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić posjetio je jutros Uljanik gdje je razgovarao o budućnosti pulskog škvera.

– Uljanik se polako diže, ugovoren je malen brod, no iskorak je u smjeru brodogradnje. Razgovarali smo o perspektivi i nekim novim narudžbama. Država pomaže, dali smo jamstvo za kredit za izgradnju ribarice preko 5 milijuna eura. Država će tu biti i dalje no prije svega kroz poticanje zdrave brodogradnje, koja je bazirana na tržišnim temeljima, što je vrlo važno i što u prošlosti nije bio slučaj. Angažirano je oko 200 radnika, što veseli. To je neka baza s kojom se kreće dalje, kada dođe vrijeme za veće brodove broj će rasti. Moramo paziti da se ne dovedemo u situaciju da djelatnost izađe iz tržišnih okvira i krene u dubioze kakvima smo svjedočili – izjavio je Ćorić.

Foto: Youtube / Screenshot / Ilustracija

Osim gradnje spomenutih brodova, Uljanik obavlja i druge poslove iz svoje domene – poput brodocjevarija i savijanja limova za vanjske naručitelje, te redovna održavanja i remont triju naftnih platformi.

Narastao je i broj zaposlenih, piše Glas Istre. Od prosinca prošle godine do danas u Uljanik brodogradnji 1856 zaposleno je oko 160 novih ljudi, od čega u posljednja dva-tri mjeseca njih 50-ak.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.