PRILIKA ŽIVOTA Hrvatska turistička zajednica traži direktore i voditelje ispostava

Foto: Pixabay

Često se u javnosti stekne dojam da je raditi u Hrvatskoj turističkoj zajednici kao da ti je “žlica pala u med”. Blago njemu/njoj, radi u uredu HTZ-a u New Yorku, zarađuje dobro, a ne pretrgne se od posla – rečenica je koja je izgovorena nemali broj puta. No je li baš sav posao HTZ-ovaca listanje bespuća interneta u potrazi za člancima stranih časopisa o Hrvatskoj s natruhom statističkih izračuna? Svi koji misle da je rad za HTZ “mačji kašalj” i da bi oni to napravili puno bolje, evo prilike života!

Hrvatska turistička zajednica održala je online putem 81. sjednicu Turističkog vijeća HTZ-a, na kojoj je usvojena odluka o raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje direktora predstavništava i voditelja ispostava Hrvatske turističke zajednice. Riječ je o natječaju koji se odnosi na osam tržišta, a koji će biti raspisan najkasnije do 1. rujna 2021. godine. Prijave će se zaprimati u trajanju od 15 dana od dana objave natječaja.

Foto: HTZ

Natječaj se odnosi na predstavništva HTZ-a na tržištu Beneluxa sa sjedištem u Bruxellesu, Francuske sa sjedištem u Parizu, Italije sa sjedištem u Milanu, Južne Koreje sa sjedištem u Seoulu, Njemačke sa sjedištem u Frankfurtu, Poljske sa sjedištem u Varšavi, Rusije sa sjedištem u Moskvi, SAD-a sa sjedištem u New Yorku te na Ispostavu HTZ-a u Münchenu.

– Mreža predstavništava HTZ-a ima značajnu ulogu u promociji naše zemlje kao turističke destinacije što je posebice došlo do izražaja u okolnostima globalne pandemije korona virusa kada su kontakti s inozemnim partnerima i medijima te provedba ciljanih promotivnih aktivnosti bili važan preduvjet u postizanju pozitivnih turističkih rezultata kojima danas svjedočimo. Naši dugoročni ciljevi podrazumijevaju još snažnije pozicioniranje Hrvatske na inozemnim tržištima kao kvalitetne, sigurne i dobro pripremljene destinacije pa ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane stručnjake koji svojim radom i iskustvom mogu doprinijeti postizanju zacrtanih ciljeva da se prijave na natječaj – poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Foto: New York/Pexels

Turističko vijeće HTZ-a za potrebe provedbe natječaja oformilo je čak i Povjerenstvo za evaluaciju pristiglih kandidatura koje će, po isteku roka za prijavu na natječaj, evaluirati te provesti intervjue s odabranim kandidatima. Odluku o imenovanju direktora predstavništava donijet će Turističko vijeće HTZ-a.

Tekst javnog poziva sa svim informacijama bit će objavljen na službenim web stranicama HTZ-a, stoji u priopćenju.

 

 

K.B.