1 min. čitanja

Šetnica podijelila otočane Drvenika Velog

Šetnica podijelila otočane Drvenika Velog
Foto: Boris Kačan

DRVENIK VELI – Na Drveniku Velom problemi oko pitanja obnove šetnice uz plažu. U sklopu projekta “I tebe se pita” mještani su je odlučili proširiti, no otočna građanska inicijativa nije za to. Tvrde kako će se zapravo izgraditi cesta čime će se plaža nepovratno uništiti. A sumnjaju i u zakulisne igre trogirske gradske vlasti.

Sve prazniji trajekti plove ka Drveniku Velom, more je hladnije, a atmosfera na otoku – usijana. A sve zbog jedne šetnice, javlja HRT.

U građanskoji inicijativi Zirona su za obnovu šetnice, ali ne žele da se zbog njezina produljenja sijeku agave i nasipaju škrape, a ni da se proširi na šest metara i pretvori u cestu, parkiralište ili interventni put – do uvale Grabule.

I tako se otok podijelio. Većina onih koji nisu za proširenje, kažu, ni ne žive stalno ovdje pa ni nemaju pravo glasa.

Vizije razvoja očito su različite. Protivnici proširenja smatraju da radovi zapravo vode ka premještanju pristaništa, jednom kada se proširi marina. Trogirski gradonačelnik poručuje kako nema potrebe za teorijama zavjere.

– Ja mislim da se ovdje pokušava ispolitizirati jedna tema koja je najčišća, najtransparentnija, prolazi sve zakone i zakonske procedure. Ne dolazi u obzir da tu bude promet moguć. I sada postoji šetnica do te točke pa nije moguć promet. Bit će fizičke barijere, rekao je Ante Bilić, gradonačelnik Trogira.

Zirona borbu nastavlja kroz Nacionalni plan razvoja otoka, stalni stanovnici kažu kako su svoje rekli…. Jedno je sigurno – zima na otoku neće biti dosadna.

Anita Markovina Radnić/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

PROČITAJTE JOŠ:

Trogirski gradonačelnik o teorijama zavjere na Drveniku: “Nema nikakve prometnice, ni nove marine, već gradimo šetnicu”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.