Amerikanci svrstali Hvar i dalmatinske otoke na šesto mjesto najboljih europskih otoka

Foto: Boris Kačan

HVAR – U ovoj izazovnoj turističkoj godini, kada je hrvatskom turističkom sektoru bio cilj promovirati Hrvatsku kao sigurnu destinaciju i želja da ostvarimo što bolje turističke rezultate ugledni američki mjesečni časopis Travel+Leisure ( 3,360,589 mjesečnih čitatelja ) visoko je pozicionirao otok Hvar na listu TOP 20 najboljih europskih otoka

Hvar je zaslužio istaknutu poziciju u društvu otoka Mílos, Folegandros i Santorini (Grčka), Madeira (Portugal), Sicilije (Italija), i drugih. 

Uredništvo magazina Travel+Leisure, koji je, uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler, jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu, odlučilo je sastaviti ovu listu od 20 otoka, ističući kako je na Hvaru moguće upoznati bogatu povijest i kulturu, kušati poznata hvarska vina te odsjesti u vrhunskom smještaju.

Amerikanaca na Hvaru bilo gotovo kao i 2019. godine

Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara naglašava kako je:

– I ovaj put Hvar je prepoznat kao destinacija po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijima koje nudi posjetiteljima.

Dodaje kako je ovom priznanju uvelike pomogao projekt Safe stay in Croatia, Ministarstva turizma i sporta, te da su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država u srpnju i kolovozu u ukupnoj strukturi ostvarenih dolazaka i noćenja zabilježili rezultate slične 2019. godine.

D.G.