1 min. čitanja

Najbogatiji Rus došao u Hrvatsku pohvaliti se najluksuznijom jahtom od 600 milijuna dolara!

Najbogatiji Rus došao u Hrvatsku pohvaliti se najluksuznijom jahtom od 600 milijuna dolara!
Foto: Youtube / Screenshot

Ruski milijarder i vlasnik nogometnog kluba Chelsea Roman Abramovič uplovio je u hrvatske vode na svojoj novoj luksuznoj jahti Solaris.

Impozantno plovilo za koje je najbogatiji čovjek u Rusiji iskeširao čak 600 milijuna dolara snimljeno je kraj Dubrovnika, točnije u Platu u Župi Dubrovačkoj, javlja Dnevnik.hr.

Za čovjeka čije se bogatstvo procjenjuje na 18 milijardi dolara, ta je cijena prava sitnica, a “My Solaris” je jedna od osam jahti koje ima na svojoj imovinskoj kartici i najskuplja je do sada.

Radi se o jednom od najnaprednijih plovila današnjice koje je građeno čak šest godina kako bi se udovoljilo svim Abramovičevim prohtjevima. Jahta je izgrađena za istraživanje i opremljena je ABB tehnologijom za upravljanje energijom. Dugačka je 140 metara i ima čak 48 kabina, heliodrom, bazen, teretanu, restorane, a na otvorenoj glavnoj palubi nalazi se bech-klub.

Njegova najskuplja jahta do sad bila je “Eclipse” čija je cijena oko pola milijarde dolara. Jahta “Eclipse” već je dobro poznati gost u dubrovačkom arhipelagu koja je zadnji put tamo snimljena u svibnju ove godine. Samo godišnje održavanje ovog ekstravagantnog plovila stoji nevjerojatnih 60 milijuna dolara, a za napuniti njezin tank potrebno je više od milijun dolara.

Romana Abramoviča fotografi inače rijetko uhvate u šetnji Dubrovnikom, jer on više voli skrovite uvale. Češće ga se može vidjeti na obližnjim otocima Mljetu ili Šipanu. Ovdje je dolazio s prvom suprugom Irinom. Odmah nakon što se 2007. godine od nje razveo u jednoj od najskupljih brakorazvodnih parnica ikad, upravo u Dubrovniku po prvi put u javnosti se pojavio, sa sada već bivšom, drugom suprugom, Dašom Žukovom.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.