Najbogatiji Rus došao u Hrvatsku pohvaliti se najluksuznijom jahtom od 600 milijuna dolara!

Foto: Youtube / Screenshot

Ruski milijarder i vlasnik nogometnog kluba Chelsea Roman Abramovič uplovio je u hrvatske vode na svojoj novoj luksuznoj jahti Solaris.

Impozantno plovilo za koje je najbogatiji čovjek u Rusiji iskeširao čak 600 milijuna dolara snimljeno je kraj Dubrovnika, točnije u Platu u Župi Dubrovačkoj, javlja Dnevnik.hr.

Za čovjeka čije se bogatstvo procjenjuje na 18 milijardi dolara, ta je cijena prava sitnica, a “My Solaris” je jedna od osam jahti koje ima na svojoj imovinskoj kartici i najskuplja je do sada.

Radi se o jednom od najnaprednijih plovila današnjice koje je građeno čak šest godina kako bi se udovoljilo svim Abramovičevim prohtjevima. Jahta je izgrađena za istraživanje i opremljena je ABB tehnologijom za upravljanje energijom. Dugačka je 140 metara i ima čak 48 kabina, heliodrom, bazen, teretanu, restorane, a na otvorenoj glavnoj palubi nalazi se bech-klub.

Njegova najskuplja jahta do sad bila je “Eclipse” čija je cijena oko pola milijarde dolara. Jahta “Eclipse” već je dobro poznati gost u dubrovačkom arhipelagu koja je zadnji put tamo snimljena u svibnju ove godine. Samo godišnje održavanje ovog ekstravagantnog plovila stoji nevjerojatnih 60 milijuna dolara, a za napuniti njezin tank potrebno je više od milijun dolara.

Romana Abramoviča fotografi inače rijetko uhvate u šetnji Dubrovnikom, jer on više voli skrovite uvale. Češće ga se može vidjeti na obližnjim otocima Mljetu ili Šipanu. Ovdje je dolazio s prvom suprugom Irinom. Odmah nakon što se 2007. godine od nje razveo u jednoj od najskupljih brakorazvodnih parnica ikad, upravo u Dubrovniku po prvi put u javnosti se pojavio, sa sada već bivšom, drugom suprugom, Dašom Žukovom.

D.G.