SRAMOTNA SCENA S HVARA Otočanin turista koji je odmarao na zidiću zalio kantom vode!

Foto: Screenshot

HVAR – Iako je ovogodišnja turistička sezona nadmašila sva, pa i ona najoptimističnija predviđanja, nažalost ne manjka scena neljubaznih i pohlepnih domaćina, no ovo što je snimljeno na otoku Hvaru nadmašuje i zdrav razum, te baca veliku ljagu na lokalno gostoprimstvo. 

U priobalju su navikli da sezona završava s kolovozom i ako je lijepo vrijeme, produlji se još tjedan-dva u rujan, no nitko nije očekivao da će turista još biti u velikom broju, pa se posezona i danas, na prvi dan jeseni, nastavlja snažnim intenzitetom.

No na otoku Hvaru nekima kao da je puna kapa i gostiju i turizma, iako su prošle covid-godine svi koji se turizmom bave, kukali i tražili pomoć države jer turisti nisu dolazili u velikom broju.

Snimka koja je objavljena u Facebook grupi Split i okolo Splita pokazuje sve samo ne gostoprimstvo. Turist je odlučio malo odmoriti na zidiću, uživajući u prekrasnom sunčanom vremenu, malo je i zadrijemao, a onda je uslijedio šok!

Strancu je prišao otočanin i s punom kantom vode ga bez ikakvog upozorenja zalio od glave do pete! Čovjek je bio vidno šokiran i ne shvativši što se događa, već je dobio prijeteće poruke “F…k off! Vozi!”, pa “Odi! Ajde!”, govori mu lokalni nasilnik s kantom vode, usmjeravajući ga prstom da ode. Čovjek koji snima cijelu situaciju “prevodi” što mu se govori i kaže “Go away, go away”, a stranac ih pita zašto ga tjeraju. Na to ga “vlasnik kante” sa sunčanim naočalama, lancem oko vrata i šarenim bermudama odgurne. Na kraju nasilnik govori “prebit ću ga, prebit ću ga”, na što snimatelj vikne, “Ej Kiki”, i snimka se prekida.

Razlozi za ovakvo ponašanje su nepoznati, čovjek na kraju odlazi, ali sramota ostaje, jer ovo zasigurno nitko ne zaslužuje. Neki bi očito najradije da im turisti šalju novac poštom i da uopće ne dolaze na Jadran.

Policija: “Početne informacije kojima raspolažemo je da se ovo dogodilo 2017. godine”

Je li policija reagirala, odnosno je li imala prijava na ovo nasilničko ponašanje, pitali smo Policijsku upravu Splitsko-dalmatinsku. Dobili smo i odgovor:

– Poštovani vezano uz Vaš upit možemo Vas izvijestiti kako Policijska postaja Hvar tokom protekla 24 sata nije zaprimila dojavu niti je postupala po predmetnom događaju. Prema početnim informacijama kojima raspolažemo predmetni događaj se odvio u ljeto  2017.godine, a na okolnosti događaja izvršiti ćemo dodatne provjere – poručili su.

Pogledajte i video…

D.G.

DIVLJACI S HVARA Iznajmljivači brodica se potukli: ‘Ne’š mi uzet’ goste…!’