Nastavlja se rekonstrukcija luke Malinska

Foto: Facebook / TZ Malinska

MALINSKA – Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sastao se s načelnikom Općine Malinska-Dubašnica Robertom Antonom Kraljićem na temu razvojnih projekata Općine koja spada među 10 najrazvijenijih u Hrvatskoj. Tako je bilo riječi o razvoju Luke Malinska, gdje su već dovršeni radovi izgradnje i rekonstrukcije obalnog zida te uređenje šetnice uz obalu, investicije vrijedne preko 4 milijuna kuna sufinancirane od strane Primorsko-goranske županije, Općine te Županijske lučke uprave Krk.

U planu je nastavak uređenja lukobrana i zaštite luke Malinska, projekta za koji je idejno rješenje izradila Županijska lučka uprava Krk, a planira se kandidirati za financiranje europskim sredstvima. Njime će se postići bolja zaštite lučkog područja od utjecaja mora i vjetra, kao i povećanje broja vezova.

Načelnik Malinske, Anton Kraljić je istaknuo i kako su u tijeku radovi na Maritimnom centru, investiciji vrijednoj 11 milijuna kuna koju u cijelosti financira Općina, a postav će se sufinancirati kroz EU projekt Arca Adriatica u kojem je Primorsko-goranska županija vodeći partner.

Od zajedničkih projekata župan je podsjetio kako Općina zajedno sa Županijskom upravom za ceste kreće u uređenje lokalne trase od Sv. Ivana do Šepića, a u tijeku je i priprema dokumentacije za navodnjavanje polja Dubašnice.

D.G.