2 min. čitanja

DAN OPĆINE LASTOVO Gradi se cesta za Skrivenu luku i nabavlja oprema za sanacije onečišćenja na moru

DAN OPĆINE LASTOVO Gradi se cesta za Skrivenu luku i nabavlja oprema za sanacije onečišćenja na moru
Foto: Aleksandar Gospić

LASTOVO – Općina Lastovo u nedjelju je, na blagdan sv. Kuzme i Damjana, obilježila svoj dan, a na obilježavanje su stigli i župan Nikola Dobroslavić s delegacijom.

Središnji dio obilježavanja Dana Općine Lastovo bila je Svečana sjednica Općinskog vijeća održana danas u Domu kulture, a na kojoj se nazočnima obratio i župan Nikola Dobroslavić, koji je ovom prilikom bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Foto: DNŽ

Istaknuvši kako je važno da se Lastovo, kao i sva ostala područja županije, ravnomjerno razvija župan je rekao kako je prvi korak ka tome bilo uspostavljanje svakodnevne brzobrodske linijie koja Lastovo spaja sa županijskim središtem.

Dodao je i kako će Županija i dalje nastaviti podržavati projekte koje doprinose razvoju, ali i očuvanju prirodnih ljepota Lastova te kazao kako su upravo na jučerašnjem sastanku u Općini potpisana dva iznimno važna važna ugovora za Lastovo; Dubrovačko-neretvanska županija osigurava 130 tisuća kuna za nabavu opreme za sanaciju onečišćenja na moru, a s ravnateljem Županijske uprave za ceste Ivom Kaštelanom načelnica je potpisala ugovor o izgradnji lokalne ceste za Skrivenu luku duljine 2.7 kilometara vrijednosti 6 milijuna kuna.

Foto: DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo i jedan od kapitalnih projekata, rekonstrukciju Luke Ubli vrijednosti 60 milijuna kuna, koja će ubrzo započeti.

Uz čestitke za Dan Općine i blagdan sv. Kuzme i Damjana, župan Dobroslavić podsjetio je i da Park prirode Lastovsko otočje ove godine obilježava svoju 15. obljetnicu te čestitao vodstvu Parka, uz želje da i dalje mudro nastave voditi i čuvati ovu iznimnu ljepotu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.