1 min. čitanja

NIJE KRAJ S BUROM – DHMZ izdao nova upozorenja!

NIJE KRAJ S BUROM – DHMZ izdao nova upozorenja!
Foto: Youtube / Screenshot

Državni hidrometeorološki zavod je za područje priobalja Jadrana izdao žuti, pučinski i otočki dio narančasti i Podvelebitski kanal crveni meteoalarm zbog olujne bure koja će ponegdje imati udare preko 120 km/h.

Upozorenje za nautičare i pomorce

Mjestimični udari bure u novom jačanju prvo na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a prema kraju dana i južnije, na 35-60, u Velebitskom kanalu do 75 čvorova. More ponegdje 5, uglavnom prema otvorenome i prvo na sjevernom Jadranu. Mogući su neverini.

U četvrtak pretežno sunčano. Puhat će pojačana do jaka bura koja će povremeno imati olujne udare. Podno Velebita olujna bura koja će u prvom dijelu dana imati orkanske udare, a pokoji orkanski udar moguć je i ponegdje uz obalu Dalmacije. Minimalne jutarnje temperature zraka 12°C ponegdje uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature većinom od 12 do 19°C.

Petak donosi nastavak stabilnog vremena, ali i slabljenje bure. Još ujutro bit će umjerena do jaka, sve će više slabiti prema kraju dana. Jutro malo hladnije u odnosu na četvrtak, a najviše dnevne temperature zraka biti u porastu, od 15 do 21°C u najtoplijem dijelu dana.

Subota donosi pretežno sunčano vrijeme, ali će popodne i navečer biti promjenjive naoblake. Ujutro će puhati slaba bura, danju slab vjetar zapadnih smjerova. Danju većinom od 16 do 21°C,

Djelomično sunčano i suho bit će u nedjelju. Ujutro i navečer slaba bura, danju će biti tiho ili uz slab vjetar s mora. Jutarnje temperature u manjem porastu, danju većinom od 17 do 22°C.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.