1 min. čitanja

Legendarni crikvenički hotel ide u rušenje

Legendarni crikvenički hotel ide u rušenje
Foto: Jadran hoteli

CRIKVENICA – Crikvenički Hotel International, smješten u gradskoj luci svega nekoliko desetaka metara od mora uskoro će biti srušen. Na njegovo mjesto stiže novi, moderniji i luksuzniji hotel.

Hotel International otvoren je 1964. godine, 70-ih godina prošlog stoljeća bio je središte i simbol svih raspjevanih i rasplesanih karnevalskih događanja za crikveničko i crikveničko-vinodolsko, ali i riječko područje. Hotel je renoviran i preoblikovan 1986. godine i još je u funkciji hotela u sklopu crikveničke hotelske tvrtke Jadran.

– U ovom trenutku još ne bih izlazio s previše pojedinosti jer držimo da bi trebalo s time prvo upoznati predstavnike Grada Crikvenice. Mogu ipak reći da smo počeli izradu projekta i da je – na lokaciji sadašnjeg hotela, koji bi do temelja bio srušen – predviđena izgradnja hotela s pet zvjezdica, koji bi ujedno u središte grada donio i neke druge, posve nove popratne sadržaje, koji Crikvenici objektivno nedostaju – ispričao je za Novi list predsjednik Uprave hotelske kuće, dioničkog društva Jadran Crikvenica Goran Fabris, istaknuvši kako im je ovogodišnja turistička sezona bila iznad očekivanja.

Novi list doznaje da će budući hotel International biti širi i viši, trebao bi imati prostrani prolaz kroz središte objekta te puno veći broj soba od dosadašnjih 50.

O kojoj investiciji je riječ, zasad se ne govori.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.