1 min. čitanja

Gradi se nova zgrada Međunarodnog putničkog terminala u splitskoj luci

Gradi se nova zgrada Međunarodnog putničkog terminala u splitskoj luci
Foto: Boris Kačan

SPLIT – Ravnatelj Lučke uprave Split, Vice Mihanović danas je na sastanku s koordinatorom projekta Zvonimirom Savićem u Vladi RH dogovorio dinamiku provođenja projekta izgradnje novog putničkog terminala u gradskoj luci.

– Ovaj projekt je pomno planiran, a znači kontinuitet ulaganja u razvoj istočne obale i revitalizaciju splitske luke. Tome svjedoči činjenica da je skladu s Programom i Strategijom Vlade te ostalim strateškim dokumentima, uz čvrstu podršku resornog Ministarstva, na čelu s ministrom Butkovićem i suradnicima, koje je dalo veliki doprinos. U konačnici je projekt uzdignut na europsku razinu te je odobren i od strane Europske Komisije – kazao je Vice Mihanović.

Foto: Facebook

– Njegovom realizacijom Split će dobiti novu zgradu Međunarodnog putničkog terminala, što će biti od nemjerljive važnosti za poboljšanje kvalitete i sigurnosti domaćeg i međunarodnog putničkog prometa. Tim više što uskoro očekujemo ulazak u schengenski prostor – poručio je.

Projekt se nalazi među 140-ak ključnih Vladinih projekata vrijednih 43 milijarde kuna, za koje postoji zeleno svjetlo i sredstva su osigurana.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.