2 min. čitanja

Vinarima 11, a ribarstvu 1,4 milijuna kuna u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Vinarima 11, a ribarstvu 1,4 milijuna kuna u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
Foto: Pixabay

Nakon provedbe administrativnih kontrola ovoga tjedna je u Dubrovačko-neretvansku županiju upućeno sedam odluka u okviru Vinske omotnice u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore veće od 11 milijuna kuna te dvije odluke iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo ukupne odobrene potpore veće od 1,4 milijuna kuna, kao i dva ugovora o potporama iz Programa ruralnog razvoja zajedno vrijedna 423 tisuće kuna.

Uz pomoć potpora u ukupnom iznosu od 11,2 milijuna kuna u okviru Vinske omotnice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sufinancirat će se projekti opremanja i rekonstrukcije vinarija, izgradnje vinarije s prezentacijskim i prodajnim dijelom, nabava opreme za preradu grožđa u vino, obnova kušaonice i opremanje podruma te unaprjeđenje proizvodnje i odležavanja organskih vina.

Zahvaljujući dvjema odlukama iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore veće od 1,4 milijuna kuna, na Mljetu će se sufinancirati nabavka opreme za kaveze u okviru mjere „Produktivna ulaganja u akvakulturu“, dok će se u Veloj Luci u stopostotnom iznosu financirati projekt ulaganja u izgradnju ribarnice. Putem dva nova projekta u okviru Programa ruralnog razvoja će se u sklopu operacije 4.1.3. ulagati u obnovljive izvore energije, dok će se sredstva u okviru operacije 6.2.1. iskoristiti za projekt ulaganja u pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na gospodarstvu.

Do sada je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ugovorena potpora u vrijednosti većoj od 304 milijuna kuna, pri čemu je, između ostalog, najveći iznos od 71 milijun kuna uložen u razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja putem Mjere 6, a putem Mjere 7 sufinancirana je i izgradnja  i/ili opremanje tri dječja vrtića, tri lokalne nerazvrstane ceste i dva vatrogasna doma.

Kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvu u ovoj županiji ugovoren je ukupno 241 projekt i dodijeljena potpora u iznosu od 97 milijuna kuna. Dodatno, putem COVID-19 mjera pomoću u Dubrovačko-neretvanskoj županija isplaćena je potpora vrijedna 46,5 milijuna kuna, najvećim dijelom putem mjere Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19 koja je u županiji omogućila potporu za 146 korisnika ukupno vrijednu 23 milijuna kuna.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.