1 min. čitanja

VIDEO Prekrasan prizor koji ledi krv u žilama

VIDEO Prekrasan prizor koji ledi krv u žilama
Foto: Screenshot/Youtube

Kada ste nasred oceana nikad ne znate na što ćete sve naletjeti. Sve ovisi o tome koliko ste daleko od obale, jeste li u području bogatom ribom i koliko ste uporni. No ono što je prije dva mjeseca doživjela Analia Giorgetti uz obalu Argentine, i to na svoj rođendan, čista je sreća.

Analia je to jutro odlučila uzeti dasku i malo proveslati oceanom uz argentinsku obalu. Ni u snu nije sanjala da će joj ta rekreacija ostati u pamćenju cijeli život. Dok je mirno veslala pored nje su se stvorila dva golema znatiželjna kita.

– Bio je to prekrasan trenutak. Niti u jednom trenutku nisam osjećala strah. Kitovi su bili miroljubivi i prijateljski raspoloženi, kao da su mi došli u posjet. Ponašali su se poput znatiželjne djece, a u jednom trenutku jedan od njih me dotaknuo po ruci – ispričala je BBC-u uzbuđena veslačica, koja kaže da ju je adrenalin nakon ovog bliskog susreta držao do kasno u noć.

Susret veslačice i znatiželjnih nježnih morskih divova zabilježio je dron, a snimku možete pogledati u nastavku.

Inače, Argentinsko more nalazi se u južnom dijelu Atlantskog oceana i spada među najtoplija mora na svijetu. U njemu se sudaraju hladna Falklandska struja koja stiže s juga i topla morska struja koja stiže sa sjevera iz smjera Brazila. Ono je riznica je bioraznolikosti, a u njemu se nalaze dva međunarodna zaštićena područja, jedno nacionalno i više pokrajinskih morskih rezervata.

Argentinsko more bogato je planktonima, algama, sardinama i inćunima stoga ne čudi što u to područje rado svraćaju morski psi, morski slonovi, morski lavovi te golemi kitovi poput ova dva znatiželjnika iz videosnimke, koji su jednoj veslačici uljepšali rođendan i darovali nezaboravnu uspomenu za cijeli život.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.