2 min. čitanja

Vakula i Nik Titanik izradili novu slikovnicu za male meteorologe

Vakula i Nik Titanik izradili novu slikovnicu za male meteorologe
Foto: Promo

Nakon „Vjetropiraste“, od mnogih tražene prve meteoslikovnice u seriji „Vremenaste priče“, u kojoj simpatični dječak Val podučava o vjetru – Zoran Vakula i Nik Titanik nastavljaju suradnju „Oblača-stom“ – u kojoj djevojčica Vedrana govori o oblacima.

Naravno, i ovdje piše meteorolog Vakula, a crta karikaturist i ilustrator Nik Titanik. I dalje ponajprije za stariju vrtićku skupinu i niže razrede osnovne škole, ali kao i kod „Vjetropiraste“ – jamačno će poneku do sada neznanu zanimljivost u „Oblačastoj“ naći i mlađi i stariji.

Foto: Promo

Vedrana pomaže pronalaženju pitanja kao što su: „Što su oblaci? Kako i gdje nastaju? Koliko ih ima i kakvih oblika? Koji su najniži oblaci, a koji najviši? Što i kako proizvode? Može li ih se dodirivati? Kada ih i kako fotografirati?“ i još mnoga druga.

Osim da mnogošto nauče, cilj „Vremenastih priča“ je i potaknuti skoro pa najmlađe na razumijevanje prirode i njezinih zakonitosti, te ih zainteresirati za meteorologiju i pojasniti neke osnovne meteorološke pojmove kako bi im bilo lakše razumijevati svakodnevne meteorološke informacije, kojih je u ovo vrijeme klimatskih promjena i globalnog zatopljenja napretek.

I dok se nakon „Vjetropiraste“ nije pouzdano znalo hoće li vjetrovi „dopuhati“ do pojašnjenja oblaka, sada se već može tvrditi kako je u pripremi nova „Vremenasta priča“ – o suncu, ali se još pouzdano ne zna hoće li biti „Sunčana“, „Sunčasta“ ili možda „Zrakasta“.

Foto: Promo

No, neprijeporno je da u „Oblačastoj“, osim Vedranine priče o oblacima, postoji još i bojanka, preme-taljke, rebusi i križaljka – ili bolje reći – ispunjaljka. Naravno, puna oblaka.

Izdavač slikovnice je Nik Titanik Studio d.o.o., prvi i jedini hrvatski studio specijaliziran za izradu karikatura, ilustracija, stripova i slikovnica.

Slikovnica se već može kupiti OVDJE te uskoro u boljim knjižarama.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PEROM I KISTOM O VREMENU: Zoran Vakula i Nik Titanik predstavili slikovnice o meteorologiji za najmlađe
Vakula objavljuje prvu pjesničku zbirku “Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.