Predstavljena mobilna ribarska kućica u Malom Lošinju

Foto: Facebook

MALI LOŠINJ – Nakon Mošćeničke Drage, u ribarskoj luci u Malom Lošinju postavljena je mobilna ribarska kućica namijenjena lokalnim ribarima za spremište alata i granuliranog leda te njegovu proizvodnju s ciljem što boljeg učinka na održivost malog ribarstva.

Na današnjem predstavljanju, zamjenica župana Marina Medarić istaknula je da su kućice nabavljene u sklopu Interreg projekta “Adri.SmartFish” vrijednog 3 milijuna eura od čega budžet PGŽ-a iznosi 259 tisuća eura. Dodala je kako su ribarske kućice veličine 15m2 podijeljene u dva dijela, a lokacija je određena u suradnji s Lučkom upravom Mali Lošinj koja je osigurala priključke vode i struje, a upravljanje je preuzela na pet godina od dovršetka projekta.

Ravnatelj ŽLU Mali Lošinj Filip Balija izrazio je zadovoljstvo da su se s ovom aktivnošću unaprijedili uvjeti za male ribare, te je istaknuo kako je ovo ispravan put poticanja ribarstva kao djelatnosti. Predsjednik Ceha za ribarstvo, marikulturu i poljodjelstvo Obrtničke komore PGŽ Stjepan Nedoklan kazao je da malim ribarima kućica olakšava poslovanje u ljetnim mjesecima kada je veća potreba za ledom, a ujedno će poboljšati kvalitetu proizvoda koje ribari plasiraju do krajnjeg kupca.

Događaju su prisustvovali i predstavnice Grada Malog Lošinja Marina Žunić i Tanja Jović, Ronald Milanja, predstavnik isporučitelja iz tvrtke EOL-EKOS d.o.o, Eliana Zec Solina, voditeljica LAGUR-a “Vela Vrata”, Vjekoslav Galović, predsjednik Udruženja ribara Opatija pri Obrtničkoj komori te Kazimir Bogović, predsjednik prekogranične udruge malih ribara Jadrana.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ: