VIDEO Riješen misterij mobitela s dna mora kod Podgore

Foto: Screenshot/Youtube/Croatia - Live panorama

PODGORA – Društvenim mrežama jučer se proširila snimka mobitela zaglavljenog na podvodnom grebenu uz obalu Podgore, točno ispred nedavno postavljene podvodne kamere.

Podgora je nakon šibenske Martinske druga lokacija na Jadranu na kojoj je prije nešto više od mjesec dana instalirana podvodna kamera koja u realnom vremenu prenosi sliku iz podmorja uživo na You Tube kanal Croatia Live panorama view.  Riječ je o projektu koji je financirala Splitsko-dalmatinska županija u suradnji sa TZ i općinom Podgora te Udrugom Šibenik Meteo i specijaliziranog portala za ronjenje i ribolov Gorgonija.com.

Kamera koja je potopljena na dubinu od 8 metara, u posljednjih mjesec dana snimila je bogat podmorski život, ali ne samo to. Na Facebook stranici Šibenik Meteo jučer je objavljen zanimljiv oglas u kojem se traži vlasnik mobitela pronađenog na grebenu točno ispred podvodne kamere.

Nedugo nakon toga misterij je riješen, a kako je “retro” mobitel završio na spomenutoj lokaciji, pogledajte u videu.

Inače, podvodna kamera služit će u znanstvene svrhe radi zaštite Jadrana i bolje spoznaje života njegovog podmorja.

Podvodna kamera u Šibeniku, koja je postavljena prije nekoliko godina, dosad je snimila prizore kakve možemo gledati samo u dokumentarcima koje proizvode produkcije poput BBC-a – od orade koja je napala muzgavca, gofove u napadu na plijen do glavate želve koja nas je nasmijala svojim 5-minutnim poziranjem pred objektivom šibenske podvodne kamere.

Tko zna što će još sve snimiti podvodna kamera u Podgori?!

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO U Podgori postavljena podmorska kamera