1 min. čitanja

UKINUTA VEZA S ANCONOM Zadar u 2022. ostao bez jedine međunarodne linije

UKINUTA VEZA S ANCONOM Zadar u 2022. ostao bez jedine međunarodne linije
Foto: Morski HR

ZADAR/ANCONA – Zadar u 2022. godini ostaje bez jedine međunarodne trajektne linije koja je ukinuta već prošle godine na liniji s Anconom.

Ove godine i službeno jer Jadrolinija tu liniju u sezonskom izdanju nije uopće uvrstila u red plovidbe. Pod geslom „povezujemo talijansku i hrvatsku obalu u 2022. godini, državna brodarska putnička kompanija, oglasila je prodaju na međunarodnim linijama Dubrovnik – Bari, od travnja do kraja studenog i Split – Ancona – cijelu godinu, piše 057.info.

Zadar koji je prvi imao međunarodnu brodsku liniju koju je održavala talijanska brodarska kompanija, sustavnom politikom poslovanja Jadrolinije sveden je u novom tisućljeću na samo sezonsku. Trajekt Zadar u vrijeme ministra mora Božidara Kalmeta izgrađen je za tu najkraću prekomorsku liniju.

On je lani bio potrebniji Hvaru na koje je dovozio tisuće motoriziranih turista nego što bi u kolovozu na zadarsko područje prevezao Talijane na godišnji odmor. Zadar je ostao bez  povijesne morske povezanosti sa susjedima s kojima je imao i hidroavionsku vezu. Sad kada ima najveću i najmoderniju putničku luku u Gaženici, ostao je bez  ikakve brodske veze s Italijom.

Trajekt Zadra lani je doplovio u Gaženicu i vraćen je u Stari Grad za što su blagoslov dali direktor Jadrolinije, Davida Sopte i Paula Vidović, šefica Agencije za obalni linijski promet usred sezone.

Gat za međunarodnu plovidbu za koji je i prije završetka luke bio putokaz ioznakom pristaništa broda za Grčku, ostaje pust i prazan.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.