2 min. čitanja

PRILIKA ZA MLADE S JUGA Prijavite ekipu na radionicu i osvojite vrijednu nagradu

PRILIKA ZA MLADE S JUGA Prijavite ekipu na radionicu i osvojite vrijednu nagradu
Foto: UNICEF/Mislav Mesek

Ured UNICEF-a u Hrvatskoj pokrenuo je jedinstveni program za mlade ZABUM – za budućnost mladih, kroz koji se potiče mlade na angažman i sudjelovanje u društvu te ih se ohrabruje da budu pokretači dobrih promjena.

Jedna od aktivnosti ovog programa je i trodnevna radionica za mlade UPSHIFT, koju provode Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI), a koju je dosad prošlo 272 mladih iz 19 županija. Radionica je ovaj put namijenjena mladima od 13 do 19 godina iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

Radionica će se održati online od 4. do 6. veljače, a prijave su moguće putem linka. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Cilj je okupiti timove od tri do pet članova koji u prijavi opisuju problem koji žele riješiti. Prijave su otvorene do 28. siječnja do 23:59, a konačna lista odabranih timova bit će objavljena na web stranici i društvenim mrežama u ponedjeljak, 31. siječnja.

Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenjiva znanja i poznanstava dok će tri odabrana tima dobiti financijsku podršku od 7.500 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost.

Cilj programa UPSHIFT je potaknuti razvijanje poduzetničkih vještina i osnažiti mlade kao nositelje društvenih promjena u kreiranju rješenja za izazove u svojim zajednicama. Mladi u programu stječu nova znanja i razvijaju vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema, a najbolji timski projekti dobivaju financijsku i mentorsku podršku za realizaciju svojih ideja.

U protekloj godini, na UPSHIFT programu sudjelovalo je 272 mladih iz 19 županija. Osmislili su čak 60 projekata, od kojih je 27 ideja dobilo priliku za daljnji razvoj i provedbu u lokalnim zajednicama, a UNICEF je u realizaciju projekata mladih u 2021. godini uložio 315.000 kuna.

Timovi mladih osmislili su inovativna rješenja za probleme u svojim lokalnim zajednicama i projekte društvenog poduzetništva koji su obuhvatili brojna područja, poput obrazovanja, inkluzije putem kulture dijaloga, vršnjačkog nasilja, borbe protiv diskriminacije, mentalnog zdravlja, međugeneracijske solidarnosti, sigurnosti u prometu, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.