1 min. čitanja

Općina Preko organizira radionicu za osobe s invaliditetom u sklopu projekta “Uključi se knjigom”

Općina Preko organizira radionicu za osobe s invaliditetom u sklopu projekta “Uključi se knjigom”
Foto: Pixabay/Ilustracija

PREKO – U cilju socijalnog uključivanja Općina Preko organizira prvu radionicu za osobe s invaliditetom. Riječ je o projektu “Uključi se knjigom”, čiji je nositelj Gradska knjižnica Zadar.

Osobe s invaliditetom spadaju u najosjetljiviju društvenu skupinu, kojima je ulazak na tržište rada, u 21. stoljeću, i dalje Sizifov posao. Osim što su suočeni sa infrastrukturnom barijerom, osobe s invaliditetom još uvijek su stigmatizirane u društvu kao populacija koja nije sposobna obavljati primjerice uredski posao.

Kako bi skinuli tu stigmu, ali i osnažili osobe s  invaliditetom da se uključe na tržište rada kroz kreativnost i umjetnost, pokrenut je projekt “Uključi se knjigom”, u sklopu kojega je bi se trebao unaprijediti i sustav knjižnice na kotačima namijenjen osobama s invaliditetom.

Partneri u projektu su općine Preko, Galovac, Poličnik, Grad Nin i Udruga HVIDR-a Zadar. Provedbom projekta osigurat će se novo vozilo te proširiti usluge za korisnike Gradske knjižnice Zadar koji posjećuju bibliobusna stajališta s naglaskom na posebno osjetljive skupine korisnika – osobe s invaliditetom na području urbane aglomeracije Zadar.

Među predviđenim aktivnostima su i radionice za osnaživanje osoba s invaliditetom, pod stručnim vodstvom psihologa, a na kojima će se obrađivati teme efikasnog slušanja i govorenja, samopoštovanja, asertivnog ponašanja, tehnologija i općenito statusa osoba s invaliditetom.

Općina Preko i POU Dom na žalu stoga pozivaju sve zainteresirane da se pridruže i sudjeluju na prvoj radionici koja će se održati 7. veljače u POU Dom na žalu u 9.30 sati. Predviđeno trajanje radionice je dva sata, a za istu je potrebna prethodna prijava na e-mail: eu.projekti@preko.hr ili na mobitel 098/950-9527.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.