2 min. čitanja

WWF Adria organizira besplatnu edukaciju za projekte programa za ribarstvo, pomorstvo i akvakulturu

WWF Adria organizira besplatnu edukaciju za projekte programa za ribarstvo, pomorstvo i akvakulturu
Foto: WWF Adria

Podružnica Svjetskog fonda za prirodu (World Wide Fund for Nature) WWF ADRIA organizira besplatnu edukaciju budućih konzultanata za pripremu i prijavu projekata u sklopu Operativnog programa za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu.

Glavni izvor ulaganja posvećen ribarstvu u Europi, a koji može pomoći u postizanju održivog razvoja ribarstva i očuvanja morskih resursa je Europski fond za pomorstvo i ribarstvo (EMFF) odnosno po novom Europski fond za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu (EMFAF). Nažalost, sredstva EMFF-a namijenjena priobalnim ribarima često ostaju nepotrošena. Istraživanje koje je proveo WWF 2020. na pilot lokacijama EU-a na Mediteranu, otkrilo je da su poteškoće s kojima se ribari susreću u pristupu financiranju EMFF-a povezane s nedostatkom početnog kapitala, lošim pristupom bankovnim kreditima i nedovoljnom razinom tehničke pomoći potrebne za prijavljivanje projekata. WWF želi povećati i olakšati pristup priobalnih ribara europskim fondovima te stoga s jedne strane razvijamo mehanizme predfinanciranja, a sa druge želimo povećati kapaciteta ribara za prijave na fondove.

Jedan od načina da to napravimo je da povećamo bazu konzultanata koji ribarima mogu pružiti usluge pomoći oko podnošenja prijava, ali isto tako ponuditi edukacije i samim ribarima ukoliko su za to zainteresirani. U periodu od iduća 3 mjeseca organizirati ćemo dva takva treninga. Točno kada i gdje ovisit će o broju prijava, a postoji mogućnost i online edukacije. Stoga pozivamo sve zainteresirane (ribare, članove ribarskih obitelji, članove lokalnih obalnih zajednica – posebno onih sa bogatom ribarskom tradicijom i flotom, studente viših godina relevatnih studija – ekonomija, ribarstvo, zaštita mora,… lista nije ekstenzivna) da iskažu interes za sudjelovanjem na email: fperonja@wwfadria.org. U emailu molim da napišete vaše ime, kontakt broj te mjesto u kojem boravite).

STEČENE VJEŠTINE I ORGANIZACIJA TRENINGA: Treninzi su besplatni za sudionike, a zavisno o broju i boravištu prijavljenih ćemo odabrati vrijeme i lokacije treninga. Na treningu će sudionici dobiti sve potrebne informacije za prijavu EMFAF projekata te proći simulaciju izrade i prijavljivanja projekata. U slučaju da je broj prijava veći od maksimalnog broja sudionika koje možemo primiti, WWF zadržava diskrecijsko pravo odabira kandidata.


Prijaviti se možete zaključno sa 16. veljače 2022. godine.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.