1 min. čitanja

Milanović o iskrcavanju vojne opreme na Mljet: “To nisu stvari za javnost!”

Milanović o iskrcavanju vojne opreme na Mljet: “To nisu stvari za javnost!”
Foto: Ured Predsjednika RH / Ilustracija

MLJET – Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjelovao je u petak, 18. veljače na svečanosti polaganja prisege 33. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni “123. brigade HV” u Požegi. Novinari su ga pitali i o iskrcavanju vojske i vojne opreme na Mljetu, što je otkrio Morski HR.

– To nisu stvari za javnost. Stanovnici Mljeta nisu zbog toga zabrinuti, sve je mirno, sve je u redu. Ostalo će vas, ako nisu na spavanju, obavijestiti iz MORH-a, to im je posao – rekao je kratko Milanović, prenosi Index.

Podsjetimo, jutros smo objavili fotografije desantnog broda minopolagača Krka koji je u srijedu, kako nam tvrde otočani, na taj otok dostavio poprilično vojne opreme i osoblja, pa su se mnogi s razlogom upitali “što se zbiva?”.

– Radi se o sustavu MOL ili mobilnom lanseru RBS15. To su projektili velikog dometa koji mogu biti na brodu, kao što jesu na “kraljevima” (op.a. raketne topovnjače Dmitar Zvonimir i Petar Krešimir IV.), a može ih se montirati na kamione, kao i u ovom slučaju, poput vježbi koje je Hrvatska vojska već odrađivala – pojasnio nam je izvor blizak Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Ministarstvu obrane smo poslali upit o događaju, no odgovor još nismo dobili, a načelnik Općine Mljet, Đivo Market kaže da je o dopremi raketnog sustava na otok doznao iz medija i da ga o ničemu nisu obavijestili.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠTO SE ZBIVA? Na Mljetu iskrcani vojska i raketni sustav velikog dometa
Mljetski načelnik: “Ništa ne znam o dopremi raketnog sustava, ali priča postaje zanimljiva”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.