Milanović o iskrcavanju vojne opreme na Mljet: “To nisu stvari za javnost!”

Foto: Ured Predsjednika RH / Ilustracija

MLJET – Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjelovao je u petak, 18. veljače na svečanosti polaganja prisege 33. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni “123. brigade HV” u Požegi. Novinari su ga pitali i o iskrcavanju vojske i vojne opreme na Mljetu, što je otkrio Morski HR

– To nisu stvari za javnost. Stanovnici Mljeta nisu zbog toga zabrinuti, sve je mirno, sve je u redu. Ostalo će vas, ako nisu na spavanju, obavijestiti iz MORH-a, to im je posao – rekao je kratko Milanović, prenosi Index.

Podsjetimo, jutros smo objavili fotografije desantnog broda minopolagača Krka koji je u srijedu, kako nam tvrde otočani, na taj otok dostavio poprilično vojne opreme i osoblja, pa su se mnogi s razlogom upitali “što se zbiva?”.

– Radi se o sustavu MOL ili mobilnom lanseru RBS15. To su projektili velikog dometa koji mogu biti na brodu, kao što jesu na “kraljevima” (op.a. raketne topovnjače Dmitar Zvonimir i Petar Krešimir IV.), a može ih se montirati na kamione, kao i u ovom slučaju, poput vježbi koje je Hrvatska vojska već odrađivala – pojasnio nam je izvor blizak Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Ministarstvu obrane smo poslali upit o događaju, no odgovor još nismo dobili, a načelnik Općine Mljet, Đivo Market kaže da je o dopremi raketnog sustava na otok doznao iz medija i da ga o ničemu nisu obavijestili.

D.G.