Ruska mornarica pobila ukrajinske graničare na Zmijskom otoku? “J… se!” bila je njihova zadnja poruka

Foto: Pravda.com

Ruska mornarica ubila je sve ukrajinske vojnike na Zmijskom otoku u Crnom moru, potvrdio je to sinoć ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. Internetom kruži navodna snimka radio komunikacije između ruske mornarice i ukrajinskih graničara netom prije napada.

Zmijski otok nalazi se u blizini rumunjsko-ukrajinske granice, a na meti Rusa našao se jučer poslijepodne. Na internetu se pojavila snimka razgovora ruskih trupa i ukrajinskih graničara, netom prije nego li je izvršen ruski smrtonosni napad.

– Obraćam vam se s ruskog vojnog broda. Predlažem vam da odložite oružja i da se predate kako bismo izbjegli krvoproliće i nepotrebne žrtve. U suprotnom ćemo pucati – čuo se prvo pripadnik ruske vojske.

– Ruski vojni brodu, j…. se – poručili su im Ukrajinci.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u sinoćnjoj video poruci objavio je da su svi graničari koji su branili Zmijski otok, poginuli.

– Svi graničari na Zmijskom otoku branili su ga junački do samog kraja. Svi su poginuli. Svi će oni posthumno dobiti titulu heroja Ukrajine. Vječna uspomena onima koji su dali svoje živote za obranu Ukrajine – poručio je Zelenski.

Dodatak, 28.02.2022. u 14.00 h:

Za 13 vojnika koji su branili otok i odbili se predati, do ponedjeljka 28. veljače smatralo se da su ubijeni pod ruskom vatrom.  Ruski ratni brodovi zauzeli su otok i dalje patroliraju u blizini tog područja. Rusi su poslije kazali da su zarobili 82 vojnika s otoka i one koji su branili otok s brodova i da će ih vratiti kućama, a potom su objavili i snimke navodnih zarobljenika. Napokon, 28. veljače Ukrajinska mornarica potvrdila je da su vojnici ipak živi i da se nalaze u ruskom zarobljeništvu.

J.K.

 

PROČITAJTE JOŠ:

AUDIO Ruske trupe prijete graničarima na ukrajinskom otoku: “Šanse za preživljavanje ravne su nuli!”