1 min. čitanja

Predstavljena cjelogodišnja turistička strategija za mediteranske otoke – Među njima su i otoci Dubrovačko-neretvanske županije

Predstavljena cjelogodišnja turistička strategija za mediteranske otoke – Među njima su i otoci Dubrovačko-neretvanske županije
Foto: Vela Luka/Pixabay

DUBROVNIK – Regionalna agencija DUNEA organizirala je, u sklopu projekta WINTER MED,  online radionicu za donositelje odluka na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini na kojoj je predstavljena “Transnacionalna cjelogodišnja turistička strategija za destinacije na mediteranskim otocima“.

Projekt Mreža zimskih otoka za cjelogodišnje turističko iskustvo na Mediteranu – WINTER MED cilja na razvoj održivog i odgovornog cjelogodišnjeg turizma na mediteranskim otocima uz istodobno očuvanje i valorizaciju kulturne i prirodne baštine.

Jučer predstavljena Strategija izrađena je na najboljim praksama i naučenim lekcijama iz regionalnih akcijskih planova 6 pilot područja projekta – Toskana, Cipar, Južni Egej, Dubrovačko-neretvanska županija, Korzika i Balearski otoci. Ovaj dokument usmjeren je na sva mediteranska otočna područja koja su spremna prijeći s turizma “3 S” ( sun, sea and sand – sunce, more i pijesak) na održivi model cjelogodišnjeg turizma.

Pa je tako između ostalog, predstavljena i Stručna studija integralne zaštite i revitalizacije povijesnih naselja u krajolicima otoka Korčule i Mljeta, na osnovu koje će se izraditi Elaborat. Na radionicama su sudjelovali i predstavnici Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije koji su prezentirali svrhu i važnost očuvanja kulturnog krajolika kao dijela regionalnog planiranja.

Projekt WINTER MED ugovoren je iz programa prekogranične suradnje Interreg Mediteran 2014.-2020 . Nositelj projekta je Udruženje toskanskih regija, a Regionalna agencija DUNEA jedan je od devet projektnih partnera. Ukupna vrijednost projekta WINTER MED je 2 milijuna i 650 tisuća eura, a 85 posto bespovratnih sredstava osigurano je kroz Europski fond za regionalni razvoj.

Detaljne informacije nalaze se na službenoj web stranici Regionalne agencije DUNEA te na web stranici projekta WINTER MED.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.