2 min. čitanja

Riječka policija nakon prijetnji paljenjem jahte: “Vodimo računa da ne uznemirujemo javnost”

Riječka policija nakon prijetnji paljenjem jahte: “Vodimo računa da ne uznemirujemo javnost”
Foto: Facebook

RIJEKA – Tri dana i ponovljeni pisani, pa usmeni upit trebali su riječkoj policiji da odgovore na pitanja o sigurnosti posade i jahte “Royal Romance” privezane u riječkoj luci, a koja se povezuje s ukrajinskim odvjetnikom i biznismenom Viktorom Medvedčukom, koji je i u kumskim vezama s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Podsjetimo, nakon što je na Facebook stranici Ukrajinci u Hrvatskoj osvanuo poziv na palež jahte vrijednije od 200 milijuna dolara, a čija je posada i iz Hrvatske, pitali smo policiju jesu li dobili prijave za ove prijetnje i jesu li posada i brod zatražili kakvu zaštitu? S obzirom da je taj javni poziv i 24 sata nakon objave i dalje stajao na Facebooku, a autoru su se pridružili i istomišljenici, od kojih su neki čak objavili i uputstvo za izradu Molotovljevih koktela, policiji smo vrlo ozbiljno ponovili upit: Zašto riječka policija nije uopće reagirala, pa se posada umjesto policiji na terenu, zapravo našoj redakciji žalila da osjećaju ugrozu za svoje živote?

Foto: Facebook / Screenshot

Naime, po objavi članka nam se javio kapetan jahte Royal Romance Bubica Šarić:

– Jahta je prodana u ožujku prošle godine i nije više u vlasništvu navedene osobe, jer da jest, bila bi u Monacu, gdje je bila i prije – kaže i odgovara da nam ne može odgovoriti tko je sad vlasnik, zbog poslovnog ugovora koji ga veže. Ljut je, dodaje, zbog javnog prozivanja jahte u svojstvu bivšeg vlasnika, jer se time dovodi opasnost njegova posada.

Dakle, prošla su od toga tri dana, a policija je danas nakon ponovnog pisanog i usmenog upita, odgovorila ovako:

“Nastavno na ponovljeni upit obavještavamo da policijski službenici obavljaju poslove iz svoje nadležnosti u redovnom režimu te u odnosu na zaprimljene dojave ili saznanja kojima raspolažu poduzimaju sve potrebne mjere i radnje. Policija o utvrđenom izvješćuje za to nadležna tijela.

Naglašavamo da je osnovna zadaća i posao policije zaštita života i imovine građana. Sukladno tome policija izvješćuje javnost o svim događajima i pojavama iz svog djelokruga rada bitnim za njihovu sigurnost kao i sigurnost njihove imovine.

Policija izvješćuje javnost na primjeren način, vodeći računa da pritom ne izazove osjećaj ugrožavanja ili uznemiravanja javnosti, a što je odgovornost svih koji djeluju u javnom prostoru”, stoji u odgovoru riječke policije.

Foto: Facebook / Screenshot

Sporna objava za čijeg autora na njegovom Facebook profilu stoji da živi u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu, u međuvremenu je obrisana s ove Facebook stranice, a jahta “Royal Romance” se još uvijek nalazi na vezu u riječkoj luci.

J.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Bivša jahta Putinova prijatelja na vezu u riječkoj luci, Ukrajinci zaprijetili: “Zapalite je!” – Kapetan: “Prodana je!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.