2 min. čitanja

Ruski pukovnik na državnoj televiziji iznio nadrealan plan zauzimanja suverenih NATO država!

Ruski pukovnik na državnoj televiziji iznio nadrealan plan zauzimanja suverenih NATO država!
Foto: Screenshot

Naoko nadrealan TV show odigrao se na ruskoj državnoj televiziji Rossiya 1, gdje je ruski pukovnik Igor Korotčenko iznio prilično detaljan plan zauzimanja baltičkih zemalja, dakle suverenih država Estonije, Latvije i Litve, pa i dijelova Švedske, odnosno njenog otoka Gotlanda.

Bivši visoki časnik iznio je zastrašujući scenarij u kojem bi Putinova vojska zauzela zemlje NATO-a Latviju, Litvu i Estoniju, ali i dijelove neutralne Švedske i to dok NATO podupire istočnoeuropske saveznike s tisućama vojnika.

Tisuće vojnika NATO-a sudjeluju u vježbama u blizini ruske granice i izrađuju se planovi za ogromnu stalnu prisutnost u istočnoj Europi.

Nakon stjecanja neovisnosti kada se Sovjetski Savez raspao, sve tri baltičke države pridružile su se NATO-u i i dalje strahuju da Vladimir Putin planira destabilizaciju i invaziju, kao što je to učinio u Ukrajini.

Upravo je takav scenarij na ruskoj državnoj TV kanalu Rossiya 1 iznio pukovnik Igor Korotčenko, bivši član ruskog Glavnog stožera i zrakoplovstva, a trenutno pričuvni časnik.

Koristeći karte na engleskom jeziku s označenim rasporedom snaga NATO-a, on u detalje opisuje scenarij invazije.

– Na početku nanosi se masivan ruski radioelektronički napad jer svi NATO radari oslijepe i ništa ne vide – objašnjava i dodaje:

– Ovako bi mogao izgledati scenarij zauzimanja baltičkih zemalja.

Foto: Screenshot

Suludi plan: “Osvojiti švedski otok, proglasiti zabranu leta i cijelo Baltičko more bi bilo na meti ruskih snaga”

Crtajući na karti, osvrće se na to kako će Rusija nadjačati svoje neprijatelje.

– U tom trenutku na švedski otok Gotland slijeću ruski vojni zrakoplovi koji isporučuju protuzračne raketne sustave S-400 i obalne protubrodske sisteme Bastion. – Raspoređeni su, a da za sada niko ništa ne zna i ne vidi. Zapad se pita: ‘Zašto ne vidimo ništa? Šta se dogodilo s našim radarima? – pojašnjava ovaj suludi plan.

Švedska je tradicionalno bila neutralna, ali strah da bi Rusija mogla pokušati zauzeti strateški važan otok Gotland dovela je do toga da ojača svoje oružane snage.

Korotčenko nastavlja objašnjavati da će se Rusi povući iz enklave Kalinjingrad prema koridoru Suwalki kako bi blokirali pristup pojačanjima iz Poljske.

– Začuđeni Zapad i NATO znat će da Rusija proglašava zonu zabrane letova od 400 km – rekao je, dok voditelj programa odobravajući kima glavom.

Zatim nastavlja objašnjavati da bi “cijelo Baltičko more” tada bilo na meti ruskih snaga. Korotčenko je nastavio da će “onih nekoliko specijalaca Kanade, Velike Britanije, Njemačke i SAD-a, na Baltiku” biti “opkoljeni” ruskim zračnim snagama, a zatim “položiti oružje”.

Scenarij završava tako što vlade novih baltičkih država obećavaju vjernost Moskvi, dok Švedska pristaje na trajnu neutralnost i zakup Gotlanda na 99 godina.

Strah od daljnje ruske akcije nakon invazije na Ukrajinu sada je potaknuo NATO da počne planirati ono što je njegov glavni tajnik Jens Stoltenberg danas nazvao “novom stvarnošću”.

Jezivi scenarij, a nagledali smo se jezivog u režiji Rusije posljednjih tjedana, pogledajte niže u videu:

https://twitter.com/i_iangg/status/1503340413167583234?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1503340413167583234%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnet.hr%2Fdanas%2Fsvijet%2Frat-u-ukrajini-ruska-televizija-emitirala-prilog-o-napadu-na-balticke-zemlje-551b3806-a545-11ec-845b-a653d02fe7c2

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.