1 min. čitanja

Mali festival povijesti na Lastovu

Mali festival povijesti na Lastovu
Foto: A. Gugić

LASTOVO – Na Lastovu će se od 7. do 9. travnja ove godine održati „Mali festival povijesti.“ Festival je zamišljen kao specifična kombinacija znanosti i kulture. Naime, svakog od ova tri dana održat će se po jedno predavanje posvećeno povijesti Lastova, a nakon njega će slijediti koncertni program.

U pauzama između predavanja i koncerata planirane su degustacije lokalnih vina. Predavanja će održati akademkinja Nella Lonza, dr. sc. Lovro Kunčević i dr. sc. Irena Ipšić, a bit će posvećena lastovskom statutu, pobunama protiv Dubrovačke Republike te oblicima vlasništva nad nekretninama na novovjekovnom Lastovu.

Koncerte će održati KUD Lastovo, klapa Fumari, gitaristica Katarina Mrvalj i, posljednju večer, jazz duo Ivan Bonačić i Filip Pavić. Ovaj događaj realizirat će se u suradnji Turističke zajednice Općine Lastovo i HAZU, Zavoda za povijesne znanosti u Dubrovniku, a uz podršku Hrvatske zaklade za znanost, Općine Lastovo, Udruge Dobre Dobričević te udruge LA!UVO! (Udruga za Vidljivost Otoka! LAstovo!).

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.