1 min. čitanja

Veterinarski zavod Rijeka predstavlja projekt o održivom uzgoj riba u Jadranu

Veterinarski zavod Rijeka predstavlja projekt o održivom uzgoj riba u Jadranu
Foto: Boris Kačan

RIJEKA – Veterinarski zavod Rijeka će u utorak 5. travnja predstaviti projekt AdriAquaNet – Jačanje inovacija i održivosti u jadranskoj akvakulturi.

Glavni je cilj projekta osnažiti održivu akvakulturu u Jadranskome moru koristeći napredna znanja i nove tehnologije. Pritom je obuhvaćen cijeli lanac – od proizvodnje u uzgajalištu riba do plasmana ribe i ribljih proizvoda na tržište.

Na konferenciji koju najavljuju, bit će riječi o unaprjeđenju uzgoja riba s naglaskom na hranidbu riba, zaštitu zdravlja riba i njihovo liječenje, te o razvijanju smjernica namijenjenih potrošačima koje su vezane uz kupnju i konzumaciju ribe.

AdriAquaNet – Jačanje inovacija i održivosti u jadranskoj akvakulturi je talijansko-hrvatski projekt u sklopu Interreg programa. Hrvatski veterinarski institut na njemu surađuje s Odjelom za znanost, poljoprivredu i zaštitu okoliša Sveučilišta u Udinama.

U konzorciju AdriAquaNeta znanstvenici su iz ukupno sedam istraživačkih institucija, četiri proizvodne organizacije i udruženja uzgajivača iz Italije i Hrvatske.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.