1 min. čitanja

LIJEPA VIJEST Na otok Plavnik stigao pomladak bjeloglavog supa

LIJEPA VIJEST Na otok Plavnik stigao pomladak bjeloglavog supa
Foto: Javna ustanova Priroda/Facebook

Dagmar i Inge, par bjeloglavih supova koji se nastanio na otoku Plavniku, postali su roditelji, objavili su iz Javne ustanove Priroda.

Uvijek veseli vijest da je neka od ugroženih životinjskih vrsta u divljini dobila pomladak. To se prije otprilike mjesec dana dogodilo i poznatom paru bjeloglavih supova na otoku Plavniku, a ekipa koja pomno prati svaki njihov korak uspjela je ovaj put snimiti malenog ptića, o čemu su informirali javnost na svojoj Facebook stranici.

– Kao što smo najavili i nadali se, negdje krajem veljače i početkom mjeseca ožujka, u gnijezdu našeg para supova, koje pratimo putem videonadzora, svijetlo dana ugledao je mali ptić! Ptić je do sada ipak dovoljno narastao da ga možemo zamijetiti u gnijezdu, iako je još pokriven paperjem i u potpunosti ovisan o roditeljima koji ga redovno hrane, čuvaju od opasnosti, griju ili pak štite od prejakog sunca ili proljetne kiše – objavljeno je na Facebook stranici Javne ustanove Priroda, čija kamera je i snimila rijetke prizore hranjenja malenog supa.

Inače, bjeloglavi supovi godišnje liježu tek po jedno jaje pa svaki novi pomladak ove ugrožene ptice strvinarke je pozitivna vijest sama po sebi.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.