2 min. čitanja

Fažana će postati istarska Copacabana? U planu izgradnja još tri nova hotela

Fažana će postati istarska Copacabana? U planu izgradnja još tri nova hotela
Foto: Wikimedia

FAŽANA – Fažanci bi mogli dobiti tri hotela na potezu od 200 metara. Treći hotel predviđen je na općinskoj parceli od 2.200 kvadrata na samoj rivi. Parcela ide na prodaju sljedeće godine po početnoj cijeni 1.200.000 eura.

– SDP-ovi vijećnici su ti koji snose punu moralnu odgovornost za ove apartmane i hotele koji će bespovratno promijeniti sve ono zbog čega danas volimo Fažanu – istaknula je oporbena vijećnica Lidija Udovički.

Prije neki dan smo prenijeli da se na fažanskoj rivi planiraju izgraditi dva hotela s ukupnim kapacitetom do 350 ležaja, međutim uspostavilo se da je to bila nepotpuna informacija.

Naime, čitatelji portala Istra24 upozorili su da je, nakon zadnjih izmjena prostornog plana, usred rive, na općinskoj parceli 1206/19, predviđena izgradnja još jednog hotela visine 15 metara i kapaciteta 75 ležaja.

Ovaj navod o postojanju treće parcele na kojoj je predviđen hotel, potvrdio je i fažanski načelnik Radomir Korać.

– Pored Badela je općinska parcela koja ima 2.200 kvadrata. U ranijem planu tamo je bila predviđen djelatnost K1, tipa market ili slično. Međutim, procijenili smo da tamo nije mjesto nekom marketu. Šestim izmjenama koje su usvojene na općinskom vijeću tamo je također stavljena oznaka T1, dakle hotel – objasnio je Korać.

Parcela sljedeće godine ide na prodaju i to po vrlo visokoj cijeni od 550 eura po četvornom metru. Korać očekuje da će i za tu parcelu biti ogroman interes, te da bi na natječaju mogla postići i veću cijenu od ove. U kalkulaciji bi tako početna cijena za parcelu od 2.200 kvadrata iznosila 1.200.000 eura.

Dakle, na potezu dugom 200 metara, Fažance u skoroj budućnosti očekuju tri hotela: jedan od 195 ležaja u vlasništvu Aleksandra Džombića, jedan od 75 koji je najvećim dijelom na općinskoj parceli a manjim, čini se, i na Džombićevoj te treći, sa 150 ležaja, koji je također na općinskoj parceli koja uskoro ide na prodaju za najmanje dva milijuna eura.

– Šestim izmjenama prostornog plana na vrlo malom prostoru uz staru jezgru i u prvoj liniji do mora, omogućila se gradnja čak 120 apartmana i tri hotela, nikad ranije viđene visine i izgrađenosti. Želim istaknuti da su za ovaj megalomanski i devastirajući plan bez rasprave glasali svi SDP-ovi vijećnici. Oni su ti koji snose punu moralnu odgovornost za sve ove apartmane i hotele koji će radikalno i bespovratno promijeniti sve ono zbog čega danas volimo Fažanu. Cjelokupna oporba je glasala protiv – kaže Udovički. – Uvidom u zapisnik spomenute sjednice, vidljivo je da SDP-ovi vijećnici uopće nisu sudjelovali u raspravi o izmjenama plana koje evidentno i obimno idu u korist investitora- ističe Udovički.

– Mnogo ključnih stvari se dogovaralo i mijenjalo javnosti iza leđa. Na javnoj raspravi nisu usvojene primjedbe građana o predimenzioniranosti ovih projekata, ali su usvojeni mnogobrojni i ekstravagantni zahtjevi tvrtke “Terra-Rex” koju je predstavljao Nebojša Džombić, brat Aleksandra Džombića. Primjerice, jedan takav zahtjev odnosio se na zatvaranje nerazvrstane ceste kojom se danas dolazi do parkinga kod križa. Džombić je kao razlog naveo potrebu da za sebe osigura i zatvori cijeli taj potez u cilju razvoja turističkog kompleksa kao jedne cjeline – kritično zaključuje Lidija Udovički.

Z.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Fažana stavlja najatraktivniju parcelu na prodaju – Početna cijena dva milijuna eura!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.